Tagaajamine läks politseinikule maksma 1400 eurot

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Pärnu maakohus lõpetas kriminaalmenetluse politseinik Rando Randmaa suhtes, kes kasutas mullu sügisel Läänemaal põgeneva auto peatamiseks teenistusrelva, kuid politseinik peab karistuseks tasuma üle 1400 euro.

„Kriminaalmenetluse lõpetamine tähendab seda, et karistada politseinik ei saanud ja kui ta on oma kohustused riigi ees täitnud, siis karistust registrisse ei lähe,” ütles kohtu pressiesindaja Jaanika Lusti. Ta lisas, et see, kas politseinik võib edasi töötada või mitte, on juba politsei enda otsustada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas Rahuvarm
3 aastat tagasi

Lugesin ja olin mõnda aega šokeeritud — kuidas küll nii saab?! Politseinik teeb oma tööd nii hästi kui oskab ja antud olukorras võimalik ja saab selle eest karistada. Minu meelest tulnuks teda hoopis premeerida. Tulistada suunas, kus inimene võib pihta saada, nõuab omajagu eneseületamist. Arvan, et kaugeltki igaüks, mina kaasa arvatud, ei saaks sellega hakkama. Ometi on see mõningatel juhtudel, käesolev kaasa arvatud, põhjendatud või isegi vältimatu. Midagi paistab olevat totaalselt mäda meie õiguskaitsesüsteemis. Arvan, et seal viimasel ajal tooni andvate “tütarlaste” asemel, kes võivad küll peensusteni tunda seaduse kirjatähte, peaks olema elukogenud ja küpse õiglustundega mehed, kes tahavad ja… Loe rohkem »

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Lihula tulistajale ja Laagna tee kihutajale kuluks ka natuke kompensatsiooni ära ?
Milleks politseinikule relv kui seda kasutades pead pätile peale maksma ?
Õiglane kohtumõistmine ei pea riivama inimeste õiglustunnet-kas tahame endale samasuguseid stsenaariume kui USA`s kus pätid on praktiliselt kõigile pähe istunud ?
Aeg on edasi läinud,riigikord vahetunud,mitmed justiitsministrid vahetunud aga õigust mõistame ikka heade nõukogude aegsete natuke kõpitsetud seaduste järgi !

mees maalt
3 aastat tagasi

Maailm on hukas , mingil sitapeal on õigust rohkem tööd tegeval ja meie turvalisuse eest seisval POLITSEINIKUL. KRT , kuhu me välja oleme jõudnud.

kannatanu
3 aastat tagasi
Reply to  mees maalt

Politsei rängalt kuritarvitab kõiki seadusi. Tehakse kõik ristivastupidi ja salaja peksavad ja vaikselt väänavad. See ei ole kohe kuidagi normaalne.

hmmm
3 aastat tagasi

see 1400 eurot peaks minema politseinikule preemiaks igati õige ja julge otsuse eest eemaldada ohtlik huligaan liiklusest enne kui kellegi alla ajab, kui juba politseiautot rammis. üle atlandi lombi oleks sellise nalja eest terve salv näkku kihutatud ilma hoiatamata…

mis riik
3 aastat tagasi

muidugi, karistame inimest, kes oma tööd tegi ja nunnutame roolimõrtsukaid….pole sõnu.

Vaim
3 aastat tagasi

Politseinik tegutses väga õigesti ja profesionaalselt, püüdis liikluspätti kinni pidada ! Ega enne kohtunikud raalsusesse ei naase,kui mõni pereliige sellise tüübi ohvriks pole langenud. On viimane aeg kohtureformiks !

elanik
3 aastat tagasi
Reply to  Vaim

Ma imestan, et keegi üldse on nõus politseis töötama. Rando pole esimene, kes korrarikkuja taltsutamise eest trahvi saanud. Kummaline olukord meil.

Toomas
3 aastat tagasi
Reply to  Vaim

Kohtunikud saavad tugineda ainult neile etteantud seadusandlusele. See on riigikogu tegemata töö, mitte kohtunike. Kui riik on läbi seaduseandja reeglid seadnud siis pole kohtunikel eriti muid võimalusi. Ega kohtunikud oma suva järgi ju otsusta.Kohtureform ei muuda selles osas olukorda mitte üks raas. See on vaid ühe erakonna soovunelm muuta kohtusüsteem Ungari või Poola sarnaseks poliitilise kontrolliga juriidiliseks sõltuvussüsteemiks. Nii, et ei, aitäh!

Liberaalne patukahetsus
3 aastat tagasi
Reply to  Toomas

Toomas, kas te ei mäleta, et just meie liberaalsed kohtud on need, kellel on ideoloogilistes küsimustes meie riigi õigusloomes viimane sõna õelda? Praegune politseiniku poolt kriminaali peatamise juhtum on just ideoloogiline juhtm, mille eesmärgiks on näidata halvas valguses relvi ja õiguskaitseorganeid ning heas valguses kurjategijaid. Kohtute kallutatuse tõestusesks võtame näiteks välismaal registreeritud homoabielu Eestis õiguslikult kehtivaks tunnistamise juhtumi mõne aasta eest. Eestis on riigikogu poolt vastu võetud seaduste põhjal kehtetud sellised abielud, mis lähevad vastuollu meie seadustega(eraõiguse seadus ja veel mingid muud seadused). Siiski otsustas kohus, et riigikogu vastu võetud seadus ei maksa midagi ning välismaa homoabielu on ikkagi Eestis… Loe rohkem »

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Toomas

Seinast seina kohtulahendid näitavad, et kohtunikel on võimalusi piisavalt. Rohkem kui peaks olema.

Jüri
3 aastat tagasi

Johhaidii… Vaadates seda,mis toimus hiljuti Lihulas,tegi politsei väga õigesti! Trahvi?! Aumärgi oleks pidanud saama!

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Seda kommentaari oli nüüd küll valus lugeda. Näitab selgelt, millises Tagurpidi-Antslas me elame. Niigi 15-st lasust vaid kahe sattumine tagaaetava auto aknasse näitab päris suurt (või vähemalt rahuldavat) täpsust liikuvast sõidukist liikuva sõiduki sihtimisel. Kusjuures vägisi peatamise vajadust õigustab tagantjärele ka see, et pätt peatus alles kütuse lõppedes, mitte kuulihirmust. Põhimõtteliselt peaks põgenev ja politseiautot rammiv kurjategija eeldama, et ta lastaksegi reaalselt maha, st sihitakse juhikohta, kui nt kümme lasku hoiatuseks ja rehvidesse pole mõjunud. Taoline kohtuotsus nagu praegu, vaid kannustab huligaane.

Ohhei
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Minumeelest sõna “kurikael” on väljamõeldis

113
3 aastat tagasi

ja raha laekub taga aetava kontole kompensatsiooniks ,haige ühiskond mina politseiniku asemel lahkuksin töölt ,milleks neile üldse relvi vaja on

kolla
3 aastat tagasi
Reply to  113

Kuhu tal lahkuda,reeglina nad muud tööd ei oskagi.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  kolla

Miks sa üle Narva jõe koju ei lähe?

koluveres
3 aastat tagasi
Reply to  juss

lahtiste uste päevad jälle …..