Tänasest saavad eestlased reisida 17 riiki

Foto: Pixabay

Tänasest, 15. juunist muutuvad mitmetes Euroopa Liidu või Schengeni konventsiooni liikmesriikides seni kehtinud liikumispiirangud.

Eesti kodanikel on tänase seisuga võimalik vabalt reisida Soome, Rootsi, Lätti, Leetu, Poola, Slovakkiasse, Bulgaariasse, Horvaatiasse, Sloveeniasse, Itaaliasse, Luksemburgi, Šveitsi, Belgiasse, Hollandisse, Kreekasse, Saksamaale ja Prantsusmaale.

Homsest, 16. juunist on võimalik ilma piiranguteta reisida ka Austriasse. Reisides Ühendkuningriiki või Iirimaale tuleb jääda asukohariigis karantiini. Teatud tingimustel, näiteks tervisetõendit esitades või reisides mõjuva põhjusega, on võimalik reisida Portugali, Taani, Norra, Tšehhi, Ungarisse, Islandile, Küprosele ja Rumeeniasse.

Kolmandatesse riikidesse sisenemisele kehtivad jätkuvalt sisenemispiirangud, samuti kehtivad sisenemispiirangud Euroopa Liidu välistest riikidest Eestisse reisimisel vähemalt 30. juunini.

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul kehtib seoses koroonaviiruse jätkuva levikuga üldine rahvusvahelise reisimise hoiatus ning kaaluda ilma tungiva vajaduseta välisriikidesse reisidele minemist. „Välisriigis viibides tuleb aga kindlasti järgida kohalike ametivõimude juhiseid ning veenduda, et  järgitakse viisa ja muid riigis viibimise tingimusi,“ sõnas Reinsalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments