COVID-19 blogi, 6. juuni: ööpäevaga lisandus 21 positiivset testi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay

Kinnitatud haigusjuhud 10 tuhande elaniku kohta. Kaart: terviseamet

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 855 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 2,5 protsenti ehk 21 inimese testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus 12 positiivset testi tulemust Harjumaale (6 Tallinnasse), 5 Ida-Virumaale, 3 Lääne-Virumaale ja ühe testi tulemuse puhul on maakond rahvastiku registri alusel teadmata.

Ida- ja Lääne-Virumaa positiivsete juhtumite puhul on tegemist peresiseste levikutega. Tallinnas ja Harjumaal on 6 juhul tegemist nakatumistega tööl (neist 4 juhtumit Lunden Food OÜ-s), 3 juhul toimus nakatumine peresiseselt ning 3 juhul pole nakkusallikas teada.

6. juuni hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 13 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglast koju saadetud 350 inimest, lõpetatud 362 COVID-19 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1 675 inimest. Neist 1 293 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (77,2%), 382 inimese puhul (22,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 89 tuhat esmast testi, nendest 1 931 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments