Galerii: Kullamaal kõlas Tobiase auks muusika

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Kirikuõpetaja Küllike Valk süütas Rudolf Tobiase sünniaastapäeva puhul Tobiase auks valmistatud mälestusküünla. Varje Paaliste

Kullamaa kirikus tähistati täna helilooja Rudolf Tobiase 147. sünniaastapäeva küünlasüütamise ja väikese kontserdiga.

Helilooja mälestuseks süütas Kullamaa kirikuõpetaja Küllike Valk kirikus mälestusküünla, mis  üleeelmisel aastal Kullamaa kultuurielu eetsvedaja Loit Lepalaane algatusel Kullamaa kirikusse jõudis.

Võhma Valgusevabrikus valminud veidi enam kui meetri kõrgust, 13,5 cm läbimõõdu ja nelja tahiga küünal on kaunistatud Tobiasega soetud piltide ja nootidega helilooja teostes. Küünal süüdatakse vaid kaks korda aastas – mais Tobiase sünniaastapäeval ja oktoobris helilooja surma-aastapäeval. Kaks korda aastas küünalt põletades jagub seda sajaks aastaks.

Täna Kullamaa kirikus kõneles Tobiasest muusikateadlane ja pedagoog Tiia Järg ning musitseeris trompetist Indrek Vau.

Kirikust suundusid kokkutulnud kõrvalasuvale Kullamaa kalmistule, kuhu Tobiase põrm 1990. aastate alguses Berliinist ümber maeti. Tobiase hauale asetasid mälestuspärjad ja -küünla Lääne-Nigula valla kultuurinõunik Varje Paaliste ja Kullamaa osavallavanem Katrin Viks.

Fotod Varje Paaliste ja Küllike Valk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
papid
3 aastat tagasi

poevad kasvõi nahast välja, et kuidagi tähelepanu saada