Hannes Rumm: Eestit lõhub ebavõrdsuse kasv

Hannes Rumm. Foto: Arvo Tarmula

Me elame maailmas, kus paljude majandusanalüütikute arvates on ebavõrdsus ajaloo kõigi aegade suurim.

AS Tavidi analüütik Adrian Bachmann kirjutas hiljuti ajakirjas Edasi, et maailma 2200 miljardärile kuulub praegu rohkem vara kui 4,6 miljardile tavalisele inimesele kokku.

„Situatsiooni obstsöönsus (nilbus või rõvedus) muutub inimlikult hoomatavaks, kui kujutame ette olukorda, kus Loksa linnakese elanikkonnal on rohkem vara kui kõikidel Hiina, India, Euroopa ja Aafrika rahvastel kokku,” tõi Bachmann piltliku võrdluse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Patrab
3 aastat tagasi

pidevalt sama see mees ja pöhiliselt negatiivset. Rohkem röömu, Hannes.

bolzevikud
3 aastat tagasi

lahendasid selle probleemi lihtsalt.

Lugeja
3 aastat tagasi
Reply to  bolzevikud

Paraku ei lahendanud siiski, sest probleem on alles.

Jah,
3 aastat tagasi

kui oled Karnau isiklik sõber, honorar jookseb. Väike nõudmine siiski on, olenemata kolumni sisust, pead midagi negatiivset kirjutama Trumpist, EKREst, Poolast või Ungarist…

Enriko
3 aastat tagasi

Laupäevase LE 2. leheküljel on kõrvuti sattunud kaks paduliberaalset, ent teineteise sisuga tibake vastuollu minevat artiklit. Kui Hannes Rumm väidab: “Tänu meedia ja sotsiaalmeedia loodud arusaamale tajusid Eesti inimesed sissetulekute jaotust tegelikkusest hoopis ebaõiglasemana /…/”, siis rubriigis “Teised lehe” ründab Raul Rebane ringhäälingunõukogusse valitud uusi konservatiivseid liikmeid, tänu kellele on (vähemalt riigimeedias) tekkinud lootus vähem kallutatud uudiskajastusele. Meedia on tõesti üks imeasi! Juhtusin telerist nägema ka valitsuse keskpäevast infotundi, kus Mart Helme hurjutas LE peatoimetajat uudiste sisu EKRE-vastaseks väänamise eest. Ja oh imet – hoiatus läks täppi, sest Haapsalu piirivalve kaotamise uudis oligi LE-s pealkirjastatud näiliselt ebaloogilise tsitaadiga ja joonistatud… Loe rohkem »

süsimust iroonia
3 aastat tagasi

ja siis? jumal ei loonud inimesi võrdseteks – sellega sai hakkama alles samuel colt 😀

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Suur algustäht tähistab: 1) lause algust, 2) nimesid (pärisnimesid), 3) osa nimetusi (üldnimesid) nende ametlikkuse ja püsikindluse märkimiseks, 4) tunderõhku (ülimussuurtäht, personifitseeriv suurtäht, adressaatide Sina ja Teie suurtäht).

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

#tähenärija

ikka
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

elementaarne

Lilja
3 aastat tagasi

Miks sellest Rummust on koguaeg üks ja sama kole pilt? Kas tõesti kenamat ei ole panna? Nii ei taha ühtegi ta juttu lugeda…

No mis
3 aastat tagasi
Reply to  Lilja

teised pole võibolla nii selge olemisega pildid.