Karilaid: Lõps linnafirma juhina jätkata ei saa

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnavolikogu liikmed Riho Lepp (vasakul) ja Alo Lõps. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu linnavolikogu liikmed Riho Lepp (vasakul) ja Alo Lõps. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid ütles Lääne Elule, et kohtus süüdi mõistetud Alo Lõps ei saa jätkata linnafirma Haapsalu Linnahooldus juhina.

Lõps oli ka linnavolikogu liige. Lõps kuulus 2017. aasta valimistel Urmas Suklese valimisliitu.

Haapsalu linnavolikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ja OÜ Haapsalu Linnahooldus juhatuse liige Alo Lõps jäid neljapäeval lõplikult süüdi riigihanke nõuete rikkumises.

Lepp peab volikogust lahkuma, ta kuulus samuti Urmas Suklese valimisliitu.

Lepa kaitsja Erki Kergandberg ja Lõpsi kaitsja Anu Toomemägi vaidlustasid meeste süüdimõistmise riigikohtus, kuid seal ei võetud nende kassatsioonkaebusi arutusele.

Kuna riigikohus kaebusi ei aruta, siis jõustus Lepale mõistetud rahaline karistus 20 599,80 eurot ning Lõpsile mõistetud rahaline karistus 8710,80 eurot.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Leppa ja Lõpsi tahtlikus riigihanke menetluse nõuete rikkumises ühele hankes osalejale eelise andmise eesmärgil.

Süüdistuse järgi tegid Haapsalu Linnahoolduse OÜ nõukogu liige ja Haapsalu linnavolikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ning OÜ Haapsalu Linnahooldus juhatuse liige Alo Lõps kõik endast oleneva, et 2018. aasta suvel korraldatud hanke võidaks just Silberauto Eesti ASi pakkumine.

„Süüdistuse järgi tugines Alo Lõpsi poolt teehoolduseks mõeldud veoki ostuks koostatud pakkumuskutse täielikult Silberauto esindajalt saadud andmetele,” on prokurör Küllike Kask varem selgitanud.

Mõlemad mehed on parteitud, kuid kuulusid kunagi varem Reformierakonda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vali ja
3 aastat tagasi

Egas järgmised valimised kaugel pole, küll nad tagasi tulevad … ja jätkavad.

Erx
3 aastat tagasi

Kas ma sain õigesti aru, et nimetatud isikud said Silberautolt “meelehead”? Või oli lihtsalt tegemist Silberauto “sõpradega”? Kes maksab kinni linnalt võetud 5000 eurot? Linn ei ole ju eraettevõte vaid avalik-õiguslik subjekt.

Agu
3 aastat tagasi

no shit!

Tõekomissar
3 aastat tagasi

Aga linna kallilt ostetud tõekomisjon ei leidnud meestel süüd?! Kuidas saab olla riiklik kohus kõrgemal Suklese tõekomisjonist? Või oli see 5000 eest ostetud otsus? Oli kuidas oli aga mina usun Valimisliitu ja Jaanus Karilaidu. Ei valeta, varssi ega varasta need mehed eales.

järgmisena
3 aastat tagasi

Jätkab operaator kõps

valija
3 aastat tagasi

Kas tõesti Karilaid on sedavõrd ebakompeentne ja ei tea, kes on volikogu liikmed? Vaadates viimast volikogu istungit, siis Karilaid ei nimetanud kohaloleku kontrollis küll Alo Lõpsi nime. Lõps oli Sulev Saarevälja asendusliige, aga Saareväli oli ju kohal.

Heinz
3 aastat tagasi

Karilaid, aga Lepp? Ka tema sai karistatud ja temagi peaks loobuma volikogu kohast. Ei saa ju seesugune petis olla rahvaasemik linnavolikogus?

Anonüümne
3 aastat tagasi
Reply to  Heinz

Lepp pettis keda? Ütle seda!

Küsimus
3 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Ju kohus ütles milles ta süüdi on. Kes aga olid need tellitud juristid, kes enne kohut teada andsid, et mehed pole kuritegu toime pannud? Või pidid nad sellise otsuse tegema?

valija
3 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Siin ei saa kaksipidist arvamust olla – Lepp tegutses selgelt omakasust lähtuvalt. Miks muidu oli vaja riigihankes Silberautoga kokku mängida?