0

ETV2 hakkab üle kandma pühapäevaseid jumalateenistusi

Lääne Elu

info@le.ee

Ridala kirik. Foto Eduard Laur

Rahvastikuministri ettepanekul kannab ETV2 riiklikus eriolukorras 22. märtsist üle pühapäevaseid jumalateenistusi.

Seoses riikliku eriolukorra ja rahvakogunemiste, sealhulgas jumalateenistuste keelamisega, on ETV2 eetris igal pühapäeval kell 11 jumalateenistus saates “Püha päeva palvus”.

„Pooletunnise jumalateenistuse eesmärk on anda usklikele inimestele hingekosutust ajal, mil jumalateenistused viiruse leviku tõkestamise nimel ära jäävad. Mõistan loomulikult eriolukorrast tulenevaid ebamugavusi, kuid rõhutan, et see on meie endi ja meie lähedaste tervise huvides,” ütles rahvastikuminister.

Eesti Kirikute Nõukogu otsusel viivad esimesed kolm jumalateenistust läbi EELK peapiiskop Urmas Viilma (22.03), Rooma-Katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdan (29.03), EEKB koguduste liidu president Erki Tamm (5.04). Edasised teenistuste läbiviijad selguvad jooksvalt, kuid arvestades põhimõtet, et kõik suuremad konfessioonid saaksid esindatud.

Pühapäevaste jumalateenistuste ülekandeid jätkavad ka juba harjumuspärased kanalid nagu Pereraadio, Vikerraadio ja teatud youtube’i kanalid.

“Eelseisvatele ülestõusmispühadele ette vaadates palun kõigil tegutseda alalhoidlikult ja iseenese ja teiste tervist hoidvalt. Kôik rahvakogunemised vôivad täna olla paigad nakkuse levimiseks, mistõttu peame maksimaalselt kasutama kaasaegseid digilahendusi,” rõhutas rahvastikuminister.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz