Matsalus läks kaduma paadiga merele läinud mees (täpsustatud kl 20.50)

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Matsalus läks eile õhtul paadiga merele kohalik mees, Metsküla kooli õpetaja Helllat Rumvolt, tühi paat leiti eile hilisõhtul rannast.

„Paat leiti rannast,” ütles paadiga merele läinu hea sõber Peeter Hermik Ullastelt ja lisas, et tema teada tegeldaks praegu Keemu kandis mehe otsimisega.

„See on piiriveekogu, seal tegeleb õnnetustega politsei- ja piirivalve amet, neil on vastav tehnika olemas,” öeldi Lääne Elule päästeametist.

„Merevalvekeskusele teatati eile õhtul, et Pärnumaal Lääneranna vallas Matsalu looduskaitseala kandis läks päeval kanuuga kalale 61-aastane mees, kes ei ole lubatud ajaks koju naasnud ning telefonile ei vasta,” ütles Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Evelin Engel-Lepp.

„Alustasime koheselt mehe otsinguid merelt, kaasasime ka Kaitseliidu ja vabatahtlikud. Suhtlesime mehe lähedastega ja kaasasime otsingutesse ka PPA kopteri ja drooni. Eile õhtul kella 22.40 paiku leiti ka mehe kanuu, aga meest aluses polnud. Kahjuks eile öösel kella kaheks meest leida ei õnnestunud,” lausus Engel-Lepp.

Mehe otsinguid jätkati täna varahommikul. „Oleme kontrollinud PPA mootorpaatidega ja vabatahtlike merepäästjatega Matsalu lahte ning kopteri ja droonidega lahes asuvaid laide. Ühes vabatahtlike ja kaitseliitlastega otsisime meest ka Matsalu lahte ümbritsevast rannapiirkonnast.

Tänaseks on pimeda saabumise tõttu kaldal aktiivsed otsingud lõppenud. Veidi enne kella 19 lahkus Matsalu lahelt ka Haapsalu vabatahtliku merepääste hüdrokopter, mis otsis meest laidude ümbrusest lahel paiknevatest raskesti ligipääsetavatest kohtadest,” ütles piirkonnapolitseinik Engel-Lepp.

„On leitud paat ja lahe põhjakaldalt ka kummikud,” teadis keskkonnaametnik Tõnis Ulm rääkida.

„Minu sõber ja minu endine naabrimees,” lausus Ulm, kes praegu elab Matsalu lahe põhjakaldal. „Kalur ta oli tasapisi, merd ta armastas.”

„Kuskil kella 10 aegu õhtul helistas sõber teiselt kaldalt, ütles, et selline asi on, mees on kadunud, et ATV on kuskil rannas, otsivad seal lõunakaldal,” lausus Ulm. „Mina läksin oma perega Haeskast välja, tegime tiiru, kuid midagi ei leidnud. Õhtul kella poole üheteistkümne paiku tuli teade, et paat on leitud, siis me lõpetasime otsimise.”

Suurt tuult Ulmi sõnul merel eile polnud. Kaldal 4-5 meetrit sekundis, merel võib-olla sutsu tugevam lõunatuul, mis omakorda tähendab, et Matsalu lahe lõunaranniku ääres oli vaikne.

„Kopter tuli ka kohale, see kammis öösel kella kaheni. Täna hommikul korrati sama,” meenutas Ulm.

„Millal ta merele läks, sedagi pole täpselt teada. Mõned ütlesid, et juba kella ühe ajal pärastlõunal,” ütles Ulm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mees
4 aastat tagasi

Lääne elu uuri natuke
Kuidas ja mis tegelikult toimis

Maarja
4 aastat tagasi
Reply to  Mees

Räägi siis…

Anna
4 aastat tagasi
Reply to  Mees

Mis ja kuidas siis tegelikult juhtus, kui nii hästi oskad siin öelda?