Nädal politseis: mees tegi politseile 15 valeväljakutset

Lääne Elu

info@le.ee

Möödunud nädalal sai Haapsalu politsei 22 väljakutset, neist 16 Haapsalus ja kuus Lääne-Nigula vallas.

Registreeriti 15 väärtegu ja 11 kuritegu. Näiteks Lääne-Nigula vallast tegi politseile 50-aastane mees mitu valeväljakutset. Mees helistas numbrile 112 lausa 15 korda ning põhjustas sellega teadvalt vale väljasõidu eritalitusele.

“Mees ütles politseile tehtud väljakutsetes, et kui politsei kohale ei tule, siis asub ta toime panema erinevaid rikkumisi. Sündmuskohale reageeris üks politseipatrull,” ütles Laurmann. Mehe tegude suhtes alustati väärteomenetlus.

“Kuna menetlus käib, siis väljakutsete sisu täpsemalt hetkel avada ei ole võimalik,” lausus Laurmann.

„Lähisuhtevägivalla juhtumitest anti teada kolmel korral, kõigi osas alustati kriminaalasi. Joobes juhte tabati möödunud nädalal viis, kellest neli olid kriminaalses joobes. Ühel juhul põhjustas 23-aastane joobes ja juhtimisõiguseta mees ka varalise kahjuga liiklusõnnetuse,” ütles Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Meelis Laurmann.

Ka oli nädala jooksul kaks rahurikkumist, näiteks laupäeva öösel kella 2.10 ajal sai politsei teate valjust muusikast Haapsalus Mulla tänavas. Patrulli kohale jõudes oli muusika juba veidi vaiksemaks pandud ja politsei saabudes keerati see veelgi vaiksemaks.„Siinkohal tuletaksin inimestele meelde, et korrakaitseseadusest lähtuvalt on mujal kui avalikus kohas ajavahemikus kell 22-6 ning puhkepäevale eelneval ööl kell 24-7 keelatud tekitada kestvalt või korduvalt teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte,” ütles Laurmann.

Kannatanutega liiklusõnnetusi ei registreeritud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments