Ratas ei lähe presidendi vastuvõtule

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Peaminister Jüri Ratas (vasakult) ja ERRi Lääne-Eesti korrespondent Juhan Hepner. Foto: Arvo Tarmula
Peaminister Jüri Ratas (vasakult) ja ERRi Lääne-Eesti korrespondent Juhan Hepner. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratas ei lähe presidendi vabariigi aastapäeva vastuvõtule tuleva aasta 24. veebruaril, selgub tema reede õhtul ETV+ eetrisse jõudvast aastalõpuintervjuust.

„24. veebruaril ma võtan kindlasti osa üritustest Vabaduse väljakul, paraadist ja muust. Kui teid huvitab, kas ma kavatsen osaleda presidendi pidulikul vastuvõtul, siis võin öelda, et juba teatasin presidendile, et mind kahjuks pole [õhtuks] Eestis, sest koolivaheaega tahaks veeta oma perega,” ütles Ratas ETV+ usutluses.

Ratas ei käinud ka augustis roosiaia vastuvõtul, mille korraldab president Kersti Kaljulaid taasiseseisvumispäeva puhul.

Vastuseks küsimusele, kas peaministri ja presidendi vahelt on läbi jooksnud must kass, kuna president nimetas hiljuti Ratase valitsust ohuks Eesti julgeolekule, vastas peaminister: „Riiklikku julgeolekut ja põhiseaduslikku korda Eestis ei ohusta miski. See valitsus tugevdab nende alust, mitte ei nõrgesta. Mul on väga kahju, et Eesti presidendil on kujunenud selline arvamus.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuglimugli
4 aastat tagasi

See pole presidendi sünnipäev, see on vabariigi aastapäeva tähistamiseks korraldatav pidulik presidendi vastuvõtt, seda, et valitsuse juht sinna ei lähe, on imelik ja see, et ta sellest juba kaks kuud avalikult meedias ette teatab, on veel imelikum…

jaanus
4 aastat tagasi

President Pätsile püstitatakse järgmisel aastal ausammas Estonia kõrvale. Pätsi aega on enamik eestlasi nimetanud “kuldseks” ajaks. Muidugi on ka neid, kes peavad Hjalmar Mäe nukuvalitsuse-kas sel oligi üldse valitsuse nimi-aega kuldseks,aga neid on ikka üksikuid.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Seda, kas neid oli enamik või vähemus, kes Pätsi aega kuldseks nimetasid on praegu keeruline kindlaks teha, sest suur osa tema kaasaegseid on läinud igaviku radadele juba. Ma mõtlen just neid, kes olid siis juba täisealised. Tean paljusid, kes arvasid hoopis, et Päts müüs riigi maha. Kõige lugupidavam oleks seda Pätsi teemat mitte torkida, sest ta oli nii riigi sünni kui ka okupeerimise juures asjaline. Saame jälle põhjuse oma rahvas kahte leeri ajada ja muud ei midagi.

pook
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

et ss pohh , paneme ausamba püsti ja hiljem vaatame , kas oli seda väärt v mitte ……..ah , et pole vaja torkida …….ka geniaalne lähenemine

jaanus
4 aastat tagasi

Õige otsus küll, aga teisest vaatevinklist. Loomulikult on Ratase loomupärasteks kaaslasteks destruktiivsed jõud, kelle pärast peab küll kogu aeg vabandama,aga kes see-eest jälle ihaldatud kõrgele positsioonile ainsana võimaluse annavad. Iseasi on muidugi see, mida need destruktiivsed jõud ise temaga siis teevad kui vastavalt ajaloolisele kogemusele eelmisest sajandist ise täielikule võimule pääsevad. Ilmselt saadavad kooonduslaagrisse. Kas see tuleb Kloogale või mujale,see on lihtsalt geograafiline küsimus.Aga tuleb kindlasti.

Rikkur
4 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Teie mainitud destruktiivsed jõud olid just Päts, Laidoner ja sotsid, kes inimesi küüditasid ja alusetult vangi panid.

Erx
4 aastat tagasi
Reply to  Rikkur

To Rikkur: Päts, Laidoner ja sotsid olid Eesti riigi sünni juures ja kaitsesid seda riiki edukalt Vabadussõjas. Sinusugused koolis mitteõppinud inimesed võivad vabalt olla need, kes inimesi küüditada ja vangi panna tahavad.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Erx

1934 – 1940 nn vaikival ajastul polnud enam mingit Vabadussõda! Mine raamatukokku!

ah see
4 aastat tagasi
Reply to  juss

troll erx paar talve koolis käinud , kuidas tema seda teakski millal oli Vabadussoda v midagi

Mari
4 aastat tagasi

Väga õige otsus, hr. Peaminister. Kahe käega poolt. President peab olema erapooletu kõigi erakondade suhtes!

teatud seltskond ju ei käi seal
4 aastat tagasi
Reply to  Mari

Presidendil on kohustus suu avada, kui vigu on. Peaministri käitumine on ebaviisakas (pehmelt öeldes), ei hakka õigeid sõnu siin kasutama. Ehk on meil selle aja peale viisakam peaminister juba, kes austab Eestit, mitte ainult EKRE-t.

Tiit
4 aastat tagasi

Kahtlen. Kas KaKa oleks viisakam?See on ainult oma kasude peal väljas.
Hr. Jüri Ratas on parim Peaminister, kes Eestil on olnud. Samuti ka praegune valitsus. Edu! Näidaku need kallutatud reitingud mida tahes, rahvas on selle valitsuse poolt.

Saakal
4 aastat tagasi

Väga õige otsus hr. Peaministri poolt. Ka pere peale tuleb mõelda. Ja üldse- milleks tuju rikkuda ja lasta ühel sotsil ennast sõimata ??

kõik seebiks - nii meil käib nüüd
4 aastat tagasi
Reply to  Saakal

Pere ei ole just täpselt need 3 tundi tähtis. Asi on valikutes, asi on soovis, asi on kokkulepetes ja asi on (tahes tahtmata) EKRE-s. Millist sotsi on silmas peetud – ei tea.

juss
4 aastat tagasi

Kas peaministril on kohustus sinna minna? Ei ole!

vaak
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Vältimatult, jah, ei ole. Ometi on ta sinna kutsutud, kui peaminister, mitte kui Jüri Ratas. Seega, kui ta on peaminister, siis ikka pigem on kohustus. Keegi jorss võib minna või mitte minna, ta ei taha olla Eesti Peaminister nähtavasti.