Uugla mõisa kuivatisse tuleb kanepikeskus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nendes ruumides hakatakse tulevikus kanepit töötlema. Urmas Lauri

Eelmisel aastal ostis Ago Siiner Uuglas kolhoosiajal pullilaudana ning mõisa ajal kuivati ja viljahoidjana kasutatud räämas hoone, et sinna Tartumaalt ümber kolida kanepi töötlemise tehas.

„Leidsin selle, meeldis, ostsin eelmisel aastal ära,” ütles Siiner. „Nüüd kolime Tartumaalt siia, seal jäid ruumid väikseks.”

Leaderilt sai projekt „Kanepikeskus” vana lauda tehasele sobivaks ehitamise ja renoveerimise tarvis toetust 200 000 eurot. „Eks näis, võibolla läheb rohkem,” nentis Siiner. „Loodame kuu-pooleteise pärast elu sisse saada.”

Suure-Lähtrus kanepiga tegeleva Tammejuure taluga Siineri ettevõtmine ei konkureeri. „Me ei ole talu, toimetame teistmoodi,” lausus Siiner. „Meie plaan on siin hakata töötlema kanepiseemneid ja kanepit erinevateks toodeteks,” selgitas Siiner. Tööd saab tehases 5–6 inimest.

Perfect Plant OÜ alustas aastal 2005 esimesena Eestis uuesti tööstuskanepi kasvatusega. Kanepi töötlemise tehase püstitas frma 2007. aastal.

Urmas Lauri fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments