Apteegireform sulgeb Haapsalus kaks apteeki

Südameapteegi letil on kalender, mis näitab, mitu päeva on jäänud apteegireformi jõustumiseni. Reformi järgi suletakse Südameapteek ja apteeker Aino Lätte jääks tööta. Foto on tehtud neljapäeval. Arvo Tarmula

Südameapteegi letil on kalender, mis näitab, mitu päeva on jäänud apteegireformi jõustumiseni. Reformi järgi suletakse Südameapteek ja apteeker Aino Lätte jääks tööta. Foto on tehtud neljapäeval. Arvo Tarmula

Haapsalu Benu ja Südameapteegis on väljas kalender, mis näitab, kui palju on jäänud päevi 1. aprillini. Siis peaks jõustuma apteegireform, mille järgi need apteegid suletaks.

„… päeva pärast ähvardab seda apteeki sulgemine. Põhjuseks ebaõnnestunud apteegireform, mis jõustub 1. aprillil 2020. Samal põhjusel tuleb sulgeda veel ligi 300 apteeki. Sotsiaalministeerium ei näe apteekide kadumises probleemi,” seisab sildil.

Reformi tõttu peavad uksed sulgema need apteegid, mille omanikud ei ole proviisorid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pluuto
2 aastat tagasi

Ainus apteek-Rimi Südameapteek-kust olen alati saanud abi ja öpetust tervisehädade korral. Aus suhtumine, söbralik koht. Olen alati saanud selged selgitused ja hoiatused juurde. Tänan personali, et jagavad oma teadmisi.
Miks kölbamatut seadust siis ei muudeta- RAHVA ESINDAJAD TOOMPEAL?

Liis
4 aastat tagasi

Benus saab istet võtta apteekriga suheldes korraks, teistes kohtades ma pole märganud nii.

Liis
4 aastat tagasi

On ravim, mida Apotheca enam ei müü, kuna ei tee koostööd antud firmaga, Benus aga pole probleemi….. Mulle igapäevaselt aga vajalik!

alles
4 aastat tagasi

oli nii, et soovisin Ecoshi toodet,Apothecas polnud, ja Benu lahke müüja otsis välja info, et seda on kaubamaja 1.korrusel,mida suurema osa vallutanud apteegikett lihtsalt ei teadnud või ei avaldanud mulle—- nii jooksin edasi -tagasi kahjuks

Ann
4 aastat tagasi

Ei lepi, et just need apteegid! Täielik kaputt….. Vaid Benust saan ühte toodet, mida mujal ei müüda lihtsalt, ning aetakse kärbseid pähe, et teine toode asendab, KUID POLE NII! samuti olen Südameapteegi pidev klient, kuna on sobiva koha peal ja lahti ajaliselt mulle sobival ajal. Teisi apteeke kasutan harva. Proviisor siis vaja muretseda, kuid sulgemine oleks krahh!

Ammu oleks aeg!
4 aastat tagasi

Mille jaoks on iga nurga peal apteek?

Arvos
4 aastat tagasi

Et nende pealikud saaksid tutikate bemmidega sõita nagu seal ühel pealikul tavaks on.

Puda
4 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Keegi ei keela sul ka tutikat bemmi osta. Võid muidu ka vahtida ja emmi nemmi näppuda😃😃🐖

Pluuto
2 aastat tagasi

Haigetele,ravimeid vajavatele klientidele-vanal hea minna lähiapteeki kepiga.

Sagedane apteegi klient
4 aastat tagasi

Vaatamata laialdasele “selgitustööle” jääb mulle küll arusaamatuks, kellele või milleks on vaja lõhkuda hästitoimivat süsteemi. Retseptiravimite hinnad on paika pandud ja kõikides apteekides ühesugused, olenemata omanikust. Minu arusaamade järgi proviisoreid ja farmatseute koolitataksegi meditsiinitöötajateks, mitte ärimeesteks. Ega apteegi omanik ei käi ostjaid nõustamas – ikka see, kes müüb ja see on ju reeglina proviisor või farmatseut. Kipub välja kukkuma, nagu perearstidel – suurem aur kipub kuluma äri, mitte ravimise peale! Parem selgitage mulle miks on nii, et ühe ja sama astmarohu hind oleneb sellest, kas retsepti kirjutas kopsuarst või perearst!?

Patsient
4 aastat tagasi

Apteek peab jääma apteegiks, mitte toidulisandite kaelamäärise müügipunktiks!
Kogu kaup peab olema kontrollitid ja usadusväärne!!!Kahjuks alati küll ei ole nagu selgus D vitamiiniga!

lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  Patsient

Kas sa tõesti arvad, et kui omanik on apteek siis midagi muutub? Ikka tuleb kasumit teenida ja sellega millega saab ja lubatakse. Naiivne on arvata, et proviisor pole omanikuna kasumist huvitatud.

Roheline
4 aastat tagasi

Mis Lihula apteegist saab? Praeguse projekti järgi ei vasta nõuetele…. Kogu Lihula linnatäis inimesi hakkab sõitma min. sada kilti,et apteeki saada?
Kuigi apotheka müüb vist neti teel ka ravimeid…. Aga inimesed,kes netti ei kasuta? Mis selle reformi mõte on,kui linnateis inimesi peab nt haigena 100 kilomeetrit apteeki sõitma? See on ju ikka jube jama,olgem ausad!

Lii
4 aastat tagasi

Südameapteeki linnas ja piirkonnas ainult üks, miks kinni pannakse, kui Apothekasid piirkonnas mitu?