Eelnõu keelab alaealistele tätoveeringud ja solaariumi

Alaealised ei saa varsti enam end tätoveerida. Arvo Tarmula

Rahvatervise seaduse eelnõu kohaselt ei tohi tätoveerimissalongid ja solaariumid terviseohtude tõttu oma teenuseid tulevikus enam alaealistele pakkuda, kirjutas ERR.

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusringile rahvatervise seaduse eelnõu, milles keelatakse solaariumi- ja tätoveerimisteenuseid alaealistele pakkuda. Eelnõu seletuskirja kohaselt on tegu uute piirangutega, mis on tingitud selles valdkonnas avaldunud probleemidest.

Nimelt on alates 2000-ndate aastate algusest Eestis hüppeliselt kasvanud melanoomi haigestunute hulk: 2000. aastal oli esmasjuhte 118, 2016. aastal aga 215. Melanoom on 15-29-aastaste seas esinemissageduselt teine vähkkasvaja. Ka WHO on lisanud solaariumi esimese grupi kantserogeenide hulka, mis tähendab, et selle seos vähki haigestumisega on teaduslikult tõestatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments