Galerii: Läänemaa aasta õppija on Inga Pärnaste

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa aasta õppija on Inga Pärnaste. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 38
Läänemaa aasta õppija on Inga Pärnaste. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa aasta õppija on politseinik, nelja lapse ema ja Läänemaa suurperede liidu esimees Inga Pärnaste.

Esmaspäeval tänati Linnamäe LASi majas aasta tublimaid täiskasvanud õppijaid ja aasta õpitegusid.

Aasta õppija tiitlile esitatud tosina inimese hulgast pidas komisjoni tiitli vääriliseks Inga Pärnastet. Pärnaste on töö kõrvalt lõpetanud Haapsalu kutsehariduskeskuses koka eriala ja seejärel hakkas ta õppima mööblirestauraatoriks ning läks ka prantsuse keele kursustele. Lisaks on tal plaanis järgmisel aastal õppima asuda pehme mööbli restaureerimist ja klaverimängu.

Pärnaste rääkis, et tänu õpingutele on ta õppinud aega planeerima ja märkmikuta enam toime ei tule. „Kui teed armastusega, siis ei ole võimalik väsida. Ma armastan oma tööd, lapsi ja õppimisi,” ütles Pärnaste.

Kui Pärnaste sai teada, et saab aasta õppija tiitli, arvas ta esmalt, et temaga tehakse nalja. „Kahtlesin, kas olen ikka asjadest õigesti aru saanud,” ütles Pärnaste.

Pärnaste kandideerib ka Eesti aasta õppija ja ka rahva lemmiku tiitlile.

Aasta õpiteo tiitlile kandideeris täiskasvanud õppija nädala Läänemaa koordinaatori Ingrit Kera sõnul kuus tegu. Enamik neist on kogukondlikud rahvakoolid ehk kohaliku kogukonna ettevõtmised oma inimeste harimiseks. Kera lisas, et kohalikud kogukonnad korraldavad oma inimeste maailmapildi avardamise kõrval järjest rohkem praktilisi koolitusi alates restaureerimisest, toiduvalmistamisest, aiapidamisest, laste kasvatamisest jne.

Läänemaa aasta õpiteod on: Võnnu rahvakool, Tuuru rahvakool, Oru rahvaülikool, Vabaharidusprojekt Asuküla rahva kool, Väärikate ülikool ja väikelaevajuhtide koolitus Vormsil. Maakondadest esitatud kandidaatide hulgast valib aasta õpiteo täiskasvanute koolitajate assotsiatsioon Andras.

Aasta koolitaja ja õpisõbraliku ettevõtte tiitleid Läänemaal tänavu eraldi välja ei anta. Ingrit Kera sõnul ei esitatud Läänemaal aasta koolitaja titlile tänavu ühtegi kandidaati. Õpisõbraliku ettevõtte kandidaatidena esitati üle-eestilisele konkursile Vormsi vald, Haapsalu raamatukogu ja Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus.

Traditsiooniline täiskasvanud õppija nädal toimub 11.–18. oktoobril.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kauge
4 aastat tagasi

Tuuru karjamõis

Tuurukas
4 aastat tagasi

Elan Tuurul, aga vot Tuuru rahvakoolist ei tea ja pole kuulnud midagi. See vb eliidile??