Valitsus kiitis heaks erakorralise pensionitõusu 7 euro võrra kuus

BNS

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Valitsus kiitis teisipäevasel erakorralisel istungil heaks riikliku pensionikindlustuse seaduse muudatused, millega tõuseb pension tuleval aastal pärast indekseerimist erakorraliselt seitsme euro võrra kuus.

Pensioni baasosa tõuseb 2020. aasta 1. aprillil pärast indekseerimist täiendavalt seitsme euro võrra ja pensionitõusu suuruseks koos indekseerimisega kujuneb prognoosi kohaselt 45 eurot, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Pensioni baasosa kui solidaarsuskomponendi erakorraline tõstmine suurendab kõikide vanaduspensionäride, järelejäänud töövõimetuspensionäride ning toitjakaotuspensionäride pensione.

Solidaarsuskomponendi tõstmine aitab suhteliselt rohkem madalamat pensioni saavaid mittetöötavaid pensionäre. Pensioni baasosa tõstmine puudutab 2020. aastal ligi 330 000 inimest ja vähendab pensionäride suhtelise vaesuse määra 0,6 protsendipunkti võrra.

Eesti vanemaealiste ehk 65-aastaste ja vanemate inimeste suhtelise vaesuse määr on viimastel aastatel olnud Euroopa Liidus kõrgeim. 2017. aastal elas suhtelises vaesuses 47,5 protsenti vanemaealistest.

Samas on Eesti riigi kulutused vanaduspensionidele ühed väiksemad Euroopas. 2018. aastal moodustas keskmine vanaduspension Eestis keskmisest netokuupalgast 41 protsenti, mis on väikseim näitaja Euroopa Liidus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elle
4 aastat tagasi

See on lausa mõnitamine,,,,

Patsient
4 aastat tagasi

Järgmistel valimistel tõuseb minu käsi arvatavasti oravate poolt, sest nende eestkõneleja lubas lausa 200 eurost tõusu … siis äkki potsatab rahakotti 14 eurot!👍

jaanus
4 aastat tagasi

1.apr.nali, mis on natuke irvitamise moodi.

Huligaan
4 aastat tagasi

Siis peab vanaemale külla minema ja erakorralised õlled välja nõudma. Ikkagi selline suur kingitus e siis maast leitud raha.

Juku
4 aastat tagasi
Reply to  Huligaan

Aga keegi teles ajas tõsise näoga laia suuga juttu suurest pensionitõusust. On see tõesti normaalsus?

Mann
4 aastat tagasi
Reply to  Juku

Mõista, mõista, kes see siis oli – vastus ju – Ratta, Jürka. Kuulasin ja imestasin, kui varemalt, juba reformi valitsemise ajast kehtis igaaastane pensioni tõus. Ka järgmine aasta oleks see vähemalt 38 eurot ja nüüd leidis Jürka erakorraliseks pensionitõusuks tervelt 7 eurot ning priiskab nüüd, et tegu kõige aegade suurima pensionitõusuga – tervelt 45 eurot. Kas tõesti nii lihtlabaselt püüdis Ratas penskarid oma õnge? Häbi peaks olema. Nii palju, siis nendest valimislubadustest või?