Suvelugemise lõpetanud laste arv kasvas võrreldes mullusega viis korda

Kui mullu lõpetas Haapsalu lasteraamatukogu suvelugemise programmi 12 last, siis tänavu suvel tulid ettevõtmisega kaasa veel seitse Läänemaa raamatukogu ning programmi lõpetanud lapsi oli lausa 57.

Enim suvelugejaid oli keskraamatukogu lasteosakonnas ja Ridala raamatukogus. Teistmoodi lugemisvõimalusest haarasid lapsed kinni veel Oru, Taebla, Asuküla, Risti, Kullamaa ja Uuemõisa raamatukogus.

Kõige aktiivsemad lugejad olid 2. klassi lõpetanud lapsed (15 last), järgnesid enam vähem võrdselt 3., 5. ja 4. klassi lõpetanud lapsed (vastavalt 10, 9 ja 8 last). Noorimana lõpetas programmi üks koolieelik ja vanim lõpetaja oli 7. klassist. Kaks last olid puhkajad väljaspoolt Läänemaad.

Kolmkümmend soovitatud raamatut oli jaotatud kolmeks: algajale, edasijõudnud ja vilunud lugejale mõeldud raamatud. Iga taseme jaoks oli lugemispassis kümme raamatut koos kaanepildi ja sisututvustusega. Noorimate lemmikuks kujunesid Ellen Niidu „Triinu ja Taavi lood“ ning Aino Perviku „Presidendilood“. Edasijõudnud lugejatele soovitatud raamatutest loeti enim Reeli Reinausi „Detektiiv Triibik loomaaias“ ja Andrus Kivirähki „Oskar ja asjad“. Vilunud lugejad eelistasid lugeda Aino Perviku „Kallis härra Q“ ja Louis Sachari raamatut „Augud“.

„Oma lugeja leidsid kõik soovitatud raamatud, mitmele raamatule oli pidevalt järjekord. Vähem jõuti lugeda vilunud lugejale mõeldud raamatuid, mis on mahukamad ja mida on raamatukogus vaid ühes eksemplaris,“ kommenteeris lasteosakonna juhataja Jaanus Kõuts.

„Lastelt, vanematelt, õpetajatelt ja raamatukoguhoidjatelt on tulnud hulk positiivset tagasisidet. Paistab, et ka järgmisel suvel jätkavad Läänemaa raamatukogud lastele lugemisväljakutse pakkumist,“ lisas ta.

Suvelugemise programm lasteraamatukogus toimus teist suve järjest. Lapsed said raamatusoovitustega lugemispassid, pidid neist läbi lugema seitse veel lugemata raamatut ning vastama raamatukoguhoidja küsimustele raamatu kohta. Loetud raamatu kohale sai laps endale lugemispassi templi. Iga seitse templit kogunud laps sai kutse osaleda suvelugemise lõpetamisele, mis toimub Haapsalu linnuses 6. septembril.

Suvelugemine sai teoks tänu lugemislusti täis lastele, tublidele raamatukoguhoidjatele ning Sihtasutusele Haapsalu ja Läänemaa Muusemid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments