Veerandsada aastat esimestest Viiulimängudest

Lääne Elu

info@le.ee


Jüri-Ruut Kangur. Foto: Ave-Maria Mõistlik

Jägmisel nädalal tähistatakse Haapsalu omaaegse keelpillifestivali „Viiulimängud“ 25. juubelit kontsertidega Haapsalu kuursaalis ja toomkirikus, kirjutab üleriigiliste Haapsalu keelpillikursuste korraldaja 1995-2005 Jüri-Ruut Kangur.

Kontsertidega austame festivali asutaja ja kunstilise juhi professor Tõnu Reimanni (1947-2016) mälestust ning toome linna taas selle omaaegse tippfestivali ja keelpillimängijate suvekursuste vaimu ja hõngu.

Kuidas festival veerandsada aastat tagasi alguse sai? Tollane Haapsalu linnavalitsuse kultuurinõunik Piret Hallik-Sass meenutas, et sel ametipostil alustades pani ta kirja linna kultuuristrateegia: Haapsalu kui kultuurilinna maine loomiseks peaksid siin kindla intervalliga toimuma kvaliteetsed kultuurisündmused, ühtlasi tuleks linnaga siduda kultuuriinimesi, kes panustaksid korraldaja, esineja või mingil muul moel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments