Homme on Haapsalu piiskopilinnuses Itaalia muusikafestival

Lääne Elu

info@le.ee

Möödunudaastane veinipidu Haapsalus. Arvo Tarmula
Möödunudaastane veinipidu Haapsalus. Arvo Tarmula

Haapsalu Itaalia Muusika Festivalile saabuvad laupäeval Itaalia superstaarid Ricchi E Poveri, Riccardo Fogli ja Ryan Paris. Lisaks unustamatutele hittidele on festivalikülalistel võimalik nautida Itaalia maitseid ja veine.

Itaalia Muusika Festivali peaesineja on duo Ricchi E Poveri, mis moodustati aastal 1967 Itaalia Liguuria maakonnas asuvas Genovas. Bändi edu valemiks sai Itaalia meloodilise popmuusika ja USA selle aja tuntumatelt bändidelt saadud inspiratsiooni segamine. 1980. ja 1990. aastatel kuulusid muusikute repertuaari selle aja kõige tuntumad itaalia hitid nagu „Mamma Maria”, „Made in Italy”, „Se m’innamoro” ja paljud teised armastatud lood.

Peamiselt ballaade ja poplaule esitav Riccardo Fogli võitis 1982. aastal Sanremo muusikafestivali lauluga „Storie di Tutti i Giorni”. Fogli on tänaseks avaldanud üle 30 albumi, mis teeb temast ühe produktiivsema artisti maailmas. Riccardo Fogli tuntumate hittide hulka kuuluvad „Ti Amo Pero”, „Compagnia” ja „Il Segreto del Tempo”.

Festivali teisel laval astub üles Itaalia muusik ja näitleja Ryan Paris, kes saavutas ülemaailmse kuulsuse 1983. aastal lauluga „Dolce Vita”. Samanimelise kontserdikavaga „La Dolce Vita” ehk „Magus elu”, mis on pühendatud Itaalia heaolu ajastule pärast sõda, esineb veiniaias ka Erkki Otsman. Kõlab Claudio Villa, Marino Marini, Mina, Patty Pravo, Adriano Celetano ja teiste populaarsete artistide meeleolumuusika

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments