0

Pääste: Haapsalus põles korsten

Lääne Elu

info@le.ee

16. märtsil kell 03.05 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Haapsalu linnas. Sõiduauto oli sõitnud kõnniteed ja sõiduteed eraldava metallpiirde otsa ning sinna kinni jäänud. Kasutades hüdraulilisi töövahendeid eemaldasid päästjad auto piiretest.. Auto suutis omal jõul sündmuskohalt lahkuda. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud.

17. märtsil kell 21.13 sai häirekeskus teate tulekahjust Haapsalu linnas Niine tänaval. Pealtnägija sõnutsi tulid naabermaja korstnast leegid ning tume suits. Päästjate kohale jõudes enam korstnas leeke ei olnud, kuid toimunud tahmapõlengu tõttu suitses korsten endiselt. Päästjad kustutasid põlengu pulberkustutitega. Päästeamet paneb majaomanikele südamele, et kutseline korstnapühkija peab eramu kütteseadmeid hooldama vähemalt üks kord viie aasta jooksul. Vajalik on hoone küttesüsteem sisepindadele kogunenud tahmast puhastada. Väljastki tuleb kütteseade kriitilise pilguga üle vaadata, kas see on talve tervelt üle elanud või vajab pottsepa parandustöid. Päästeamet koduohutuse eestseisjana soovitab kütteseadmete hooldamine alati usaldada kutselisele korstnapühkijale või pottsepale.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz