ERR: Haapsalu elanikke ärritab teeremondiga kaasnev kõnnitee puudumine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kase tänav Haapsalus. Foto: Urmas Lauri
Kase tänav Haapsalus. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu liikluse kõige olulisemal tuiksoonel, Tallinna maanteel käib oktoobrist saadik remont. Ühel ümbersõiduteel aga puuduvad kõnniteed ja seal liikumine on jalakäijatele ohtlik. Politsei soovitab jalakäijatel piirkonda võimaluse korral vältida, vahendas ERRi Lääne-Eesti korrespondent Juhan Hepner “Aktuaalse kaamera” loos.

Tallinna maantee põhjapoolsel, vanalinna viival ümbersõidul ei ole Kase ja Jalaka tänaval kõnniteed. Liiklustihedus on seal kasvanud ja talvistes oludes on see jalakäijatele ohtlik, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Kipuvad külge maha sõitma ja nad ei arvesta, et siin inimesel ei ole kõnniteed ja eriti talvel on libe ja ei ole kusagile astuda. Olen ise vihaga mõelnud, olen bussist kippunud maha jääma, ei saa üle tee, keegi ei lase, kusjuures nad ei arvestada seda märki siin ja olen ise mõelnud suure vihaga hommikul, et helistan politseisse, et tulge vaadake, mis siin hommikul toimub,” kommenteeris kohalik elanik Inna.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman palub inimestelt teeremondiga seoses kannatlikkust ja ütleb, et Tallinna maanteel on nüüd liiklusele avatud ka Vahtra tänava ristmik ja selleni viiv lõik, mis peaks ehk hakkama liikluskoormust veidi hajutama.

Tallina maantee rekonstrueerimine maksab 1,2 miljonit eurot ja tööd peavad valmis saama juulikuuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas
5 aastat tagasi

Haapsalus siis normaalseid valitsejad-vastutajaid polegi?

Jass
5 aastat tagasi

Uudistes on jah ära unustatud teejupp, mis tuleb Kuuse tänavalt Uuemõisa poole.
Vastutavad tegelased peavad lootma, et lund ei tule, sest siis on õnnetused enam kui kindlad. Ja mis salata, liigutama hakatakse alati peale õnnetust.

Arvos
5 aastat tagasi

Ainult hädaldatakse. Kui pole könniteed, liigud teepeenral ja kõik. Ei tule keegi su astumisele vaipa alla viskama.

juss
5 aastat tagasi

Normaalsel firmal oleks töö juba lõpetanud! Need krdid poole ajast viilinud!

jussile
5 aastat tagasi
Reply to  juss

Küllap on tegu normaalse firmaga, kel momendil ilmselt töös mitu objekti. Seda võimaldab ka tellija (a`la linnavalitsus) poolt ette kirjutatud pikk tähtaeg. Tegus firma näeb selles head võimalust ka teistel objektidel ette valmistada töid kevadisteks asfalteerimistöödeks.

1 naine
5 aastat tagasi

vaatan ka hommikuti seda autodejoru ja mõtlen, et kust kaugelt nad küll tulevad ja kuhu lähevad siin väikeses Haapsalus. Minul on tööleminekuks vaja läbida 2 km ja saan selle jalgsi käidud ning kasutan selleks kõrvalteid, sest Metsa ja linna peatänava autode heitegaasides ei taha olla.

Enam ei joo 2019
5 aastat tagasi

Miks te käite jala? Karilaid on teile võimaldanud tasuta ühistranspordi just selleks, et neid sitaseid kõnniteid ei peaks tegema. Ekre annab varsti niipalju raha, et iga mats saab omale auto osta. Nii, et kõnniteed on asjatu raharaiskamine. Targemad e siis poliitikud teavad mis on teile hea. Olege vait ja oodake õnne mis kohe, kohe lubati neie õuele peale valimisi.

arusaadavalt
5 aastat tagasi

Miinuseid pole õige laduda. Just niisuguseid piimajõgesid ja pudrumägesid meile lubatakse. Irooniline kommentaar, mis ootab plusse.

Kodanik
5 aastat tagasi

Mina käin alati mööda väiksemaid tänavaid, kui tahan Uuemõisa minna.
Tehke nüüd Kastani kergliiklus kuni bensukani välja. Ruumi puudust ei tohiks ju olla.

Jalgsi
5 aastat tagasi

Kastani piirkonnast jala Tallinna maanteele jõudmine on, eriti praeguse libedaga, tõeline õudusunenägu! Seal konkreetselt ei ole autodel -bussidelgi ruumi sõita, mis siis veel jalakäijatest rääkida. Millist muud teed peaks jalakäija kasutama, et jõuda Kastanist näiteks Rannarootsi või Uuemõisa? Porist või siis jääs endist raudteetammi kasutama? Eriti jube on neid lapsevankritega emmesid vaadata, kes seal ellu püüavad jääda.

linnakodanik
5 aastat tagasi

Telliks ka Ilmataati, et suurt lund ei tuleks. Ei kujuta ette seda virr-varri, kui lund tuleks ja tuiskaks, kuidas jalakäijad seal Jalaka tänaval liikuda saavad. See Tallinna tänava remondi kulg ja ajastatus näitab kujukalt tänase linnavalitsuse saamatust. Kas tõesti ei oleks saanud töid jagada etappidesse ja kindlatesse ajagraafikutesse. Seesugune pikk ajagraafik on ikka väga kurjasti ja mõjub kindlasti ka Haapsalu mainele halvasti.

Hook
5 aastat tagasi

Mõtlemiskoht järgmistel valimistel.