0

Läänemaa parimad riigieksamite sooritajad käivad Noarootsi gümnaasiumis ja Läänemaa ühisgümnaasiumis

Riigieksam. Foto: Arvo Tarmula
Riigieksam. Foto: Arvo Tarmula

Maakondade võrdluses on riigieksamite tulemuste järgi Läänemaa kuuendal kohal laia matemaatikaeksami tulemustes.

Laia matemaatika parim keskmine tulemus oli Läänemaa ühisgümnaasiumis – 62,5 punkti(üle-Eestiliselt 45. koht), talle järgnes Noarootsi gümnaasium 43,7 punktiga (üle-Eestiliselt 87. koht)  ja Lihula gümnaasium 38,6 punktiga(üle-Eestiliselt 104. koht). Kullamaa keskkoolis sooritas laia matemaatikaeksami alla viie õpilase.

Maakondadest kaheksandal kohal on Läänemaa kitsa matemaatika sooritanute seas, kus Läänemaal kõrgeim tulemus saadi Noarootsi gümnaasiumis – 48,1 punkti (üle-Eestiliselt 42. koht),. Läänemaa ühisgümnaasiumis oli see 37,5 punkti(üle-Eestiliselt 74. koht), Lihula gümnaasiumis 35,9 punkti (üle-Eestiliselt 78. koht). Madalain tulemus oli Kullamaa keskkoolis, kus keskmine eksam sooritati 32,9 punktile (üle-Eestiliselt 92. Koht.

Riigieksamite tulemuste järgi oli Läänemaa parim keskmine eesti keele tulemus Noarootsi gümnaasiumis  – 63,7 punkti (üle-Eestiliselt 50. koht), Läänemaa ühisgümnaasiumis oli see 61,9 punkti (üle-Eestiliselt 56. koht), Lihula gümnaasiumis 52 punkti (üle-Eestiliselt 84. koht) ja Kullamaa keskkoolis 47,1 punkti (üle-Eestiliselt 132. koht). Maakondade võrdluses oli eesti keele sooritanute seas Läänemaa kümnendal kohal.

Inglise keeles sai Läänemaa parima tulemuse Noarootsi gümnaasium 83,13 punktiga. Talle järgnes Läänemaa ühisgümnaasium 72,8 punktiga. Lihula gümnaasiumi keskmine punktisumma oli 47,19 ja Kullamaa keskkoolil 31,82.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz