Kaljo Aigro jõudis seenioride tenniseturniiril Lätis finaali

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kalju Aigro. Foto erakogu

ITF-i seenioride turniiril Key to Riga Tennis Cup Lätis näitas suurepärast taset Kalju Aigro, kes jõudis 70+ vanuseklassis üksikmängus finaali ja paarismängus tuli turniirivõitjaks.

Kui mõnel eelneval turniiril on Kalju Aigro tasavägiseid mänge kaotanud, siis seekord suutis ta mängude lõpud enda kasuks pöörata. Kõigepealt võitis ta lätlase Peteris Augustovsi 6:3, 6:0, seejärel veerandfinaalis leeduka Jonas Leskeviciuse otsustavas setis 2:6, 6:3, 7:5. Poolfinaalis tuli vastu Venemaa selle vanuseklassi kolmas number. Mängiti kaks põnevat setti, tulemuseks võit 6:4, 7:6(5). Finaaliks olid eelnevad pikad mängud võtnud oma ja nii tuli alla vanduda teise asetuse saanud , maailma omavanuste reitingus 49. kohal olevale leedukale Algirdas Gailiusele 2:6, 2:6.

Paarismängus koos venelase Boris Germaniga saavutas Kalju Aigro turniirivõidu alistades poolfinaalis paari Jonas Leskevicius/Aleksey Sizemov 6:2, 7:5 ja finaalis, kus läks vaja otsustavat setti, paari Peteris Augustovs/Andrejs Cebers 6:2, 6:7(5), 10:5. Kui enne seda turniiri oli Kalju Aigro maailma edetabelis 134. kohal, siis nende võitudega tema edetabelikoht paranes tublisti ja ta tõusis 88ndaks, mis on tema parim reiting läbi aegade. Üle 70aastaste edetabelis on 806 mängijat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments