0

Lääne Elu 1931: “Terawa silmaga politseinik”

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Alfred Sammet

Konstaabel Alfred Sammet.
Koloweres tabati tuntud wargapoiss päewapildi järgi.

Kolowere rajooni konstaabel Alfred Sammet tabas kesknädala õhtu tagaotsitava wargapoisi Jaan Waheri, kui see oma varastatud kraamiga oli parajasti teel Risti poole.

Konstaabel märkas oma korteri aknast, kuidas keegi kahtlase välimusega isik sammus maanteel suure riidepambuga. Terasemalt silmitsedes märkas politseinik, et mees oli wäga sarnane wargapoisi Waherile, kelle kohta kriminaalpolitsei oli alles hiljuti konstaablitele laiale saatnud otsimiskirjad ja päevapildid. Konstaabli küsimusele vastas mees, et ta nimi on Jaan Wisnapuu. Konstaabel teatas asjast Haapsalu kriminaalwõimudele.

Kriminaalkomissar sõitis õhtul kell 9 autoga kohale ning nüüd ütles vargapoiss kohe oma õige nime. Tabatu on tuntud vargapoiss Jaan Waher, 29 a. w., pärit Koonga vallast Pärnumaalt. Ta on teostanud mitmeid vargusi Wõnnu ja Kirbla valdades, kinnivõtmisel oli mehel kaasas hulk varastatud kaupa, 3 naisterahva seelikut, 1 pintsak, poolsaapad ja päevatekk.

Lääne Elu, 29. august 1931

Laupäeval toimuval rahvuspäeval avatakse Kullamaa kalmistul Alfred Sammeti (1908-1941) mälestuskivi-kenotaaf.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz