Karilaid: EKRE ja Eesti200 on Reformierakonda asendamas

BNS

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto Arvo Tarmula

Oma toetust kaotavat Reformierakonda hakkavad asendama Eesti Konsevatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja uus loodav partei Eesti 200, ütles Keskerakonna aseesimees ja Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid kolmapäeval ilmunud erakondade reitinguid kommenteerides.

Ühel hetkel asendab Reformierakonna parempoolsel teljel Eesti 200, mis on Reformierakonnast jäetud majandusliberalismi tühimikku täitmas. Sama on tegemas EKRE, mille majanduspoliitika Reformierakonnale sarnaneb, edastas Keskerakonna pressiesindaja Karilaiu hinnanguid.

“Tulevastel valimiste eel jäävad Reformierakond ja EKRE küll riigikogus sõbrunema, kuid valimiste pingereas heitlevad nad oponentidena teise-kolmanda koha pärast,” märkis Karilaid.

Keskerakonna aseesimehe arvates puuduvad suurimal opositsioonierakonnal uued ideed ning Eesti inimesed on järjest enam teadlikumad 17 aasta jooksul tehtud vigadest.

“Reformierakonna suurimad lubadused puudutavad vaid jõukamat ühiskonnakihti ning avaldatakse ajatut toetust rekordkasumeid saavatele õlletöösturitele,” märkis Karilaid, lisades, et Reformierakond on tegelikest reformidest ja värsketest ideedest jätnud oma senised valijad ilma.

Karilaiu sõnul kimbutavad Reformierakonda järjest enam minevikuvarjud, mis pärast võimult opositsiooni langemist on inimeste jaoks selgemaks saamas. “Niinimetatud majandusekspertide valve ajal pesti miljoneid eurosid musta raha, julgeoleku mantrat korrutades unustati idapiir, unarusse jäeti avaliku- ja erasektori digiareng ning VEB-fondi juhtumi valguses võib erakond olla üles ehitatud Venemaalt pärit rahaga,” ütles Karilaid, lisades, et müüdid Reformierakonna asendamatusest valitsusliikmena on lagunemas.

Rahvusringhäälingu tellimusel Turu-uuringute AS-i tehtud ja kolmapäeval avaldatud erakondade populaarsusuuringu tulemustest selgus, et Reformierakond on kevadest saadik oma toetust kaotanud ning jäi augustis populaarsuselt Keskerakonnale alla. Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 27 protsenti valijatest, Reformierakond toetaks 25 protsenti, EKRE-t 19 protsenti ja sotsiaaldemokraate 11 protsenti, selgus ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest. Sama suur oli peaministripartei toetus ka juunikuus. Juulis Turu-uuringud erakondade populaarsusküsitlust läbi ei viinud.

 

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ants
4 aastat tagasi

Aga kes asendab Karilaidu kui Linnhoolduse jamadega ka tema seotud on?

Antsule
4 aastat tagasi
Reply to  Ants

Ära muretse! Järgmised riigikogu valimised toovad ka Karilaiu maa peale tagasi. Ta ju praegugi riigikogus tänu oma suurele õpetajale E.Savisaarele asendusliikmena. Järgmistel valimistel tal seesugune seljatagune puudub ja kindlalt saab siinses valimisringkonnas kesikute hääled E.Eesmaa, reformikad saavad omad hääled kindlasti, aga vaat kesikute uithääled (sealhulgas ka Karilaiu omad) püüab üles korjata vast EKRE. Nii, et Karilaid ehk asub täiskohaga tööle (ka igapäevase Suklese tennisepartnerina) Haapsalu linnavolikogusse.

Ants
4 aastat tagasi
Reply to  Antsule

Tulevad huvitavad valimised. Sukles väljas, Luik väljas, Karilaid linnahoolduse plekiga. Tulevad ilmselt uued tegijad, või siis jääb Haapsalu ilma esindajata ja lähevad Saare pealt esindajad sinna. Sisuliselt vahet ei ole, peaasi et see Karilaid maa peale tuleks ning sisse ei pääseks

Munalaid
4 aastat tagasi
Reply to  Ants

Karilaid on asendamatu

keski valib vene
4 aastat tagasi

Ärgem unustagem, et Riigikogu ei vali mittekodakondsed. Küsitlus praegu võib olla eksitav ja õnneks nii suurt keskerakonna õnne me valimistel ei näe.