Politsei küsitles Lihula sambakoosoleku korraldajat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mullu 28. augustil paigaldati Lihula kalmistule vundament, et sellele 2. veebruaril paariks tunniks püstitada 2004. aastal teisaldatud mälestuskivi mälestuskivi. Foto: Eduard Laur
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Täna veidi enne keskpäeva käis Lihula samba mälestusõhtu ühe korraldaja Meelis Malgaga tema kodus vestlemas kaks politseinikku.

„Keegi käis meil ka, naaber ütles, aga mind polnud kodus. Mul on ju töö,“ ütles mälestusõhtu teine korraldaja Viktor Kruuse teel Malga juurde. „Mis nad tahtsid, ei tea.“

Malk istus pärast politseinike külaskäiku rahulolevalt kodutrepil, ülikond seljas, rüüpas mõnusasti kohvi ja ütles Lääne Elule, et politseinike visiidis polnud midagi erilist - Lihula samba mälestusõhtu on registreeritud avaliku koosolekuna, sellest tuleb teavitada politseid, mida on Malk teinud, ja nii kontrollibki politsei koosoleku korraldamise asjaolusid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andrus
5 aastat tagasi

Jaanus on juunikommunistide järeltulija, sestap tal on omad hirmud.

jaanus
5 aastat tagasi

Kas Malk on kirikuõpetaja? Kas-kui on-kirik eipeaks sekkuma oma töötaja natsipropagandasse?

Meelis Malk
5 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Kallis Jaanus, teate ma isegi ei oska Teie sarkasmi kommenteerida. Langenute mälestamine on igati korrektne tegevus, sest tollel ajal ei olnud eriti võimalusi valida, kui tahtsid Eestit vabana hoida.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Kui vana lugupeetud jaanus ka on?

Kooliõpetaja
5 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Kulla Jaanus!
Kui Te saate täiskasvanuks, ehk hakate siis ka oma isikliku peaga mõtlema. Vahepeal peab ju pärast lastesõime lasteaias ja koolis käima!
Edu lastesõime lõpetamiseks.