Kudumisvõistluse võitis Kaidi-Kätlin Reimann

Kudumisvõistluse võitis Kaidi-Kätlin Reimann. Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 39
Kudumisvõistluse võitis Kaidi-Kätlin Reimann. Arvo Tarmula

Tänavuse 7. Pitsipäeva vaieldamatu osa oli kudumisvõistlus, mille võitis 21aastane Kaidi-Kätlin Reimann, kellel on jäänud vahele vaid üks kudumisvõistlus.

Siiani Reimann esimeseks pole tulnud, küll aga on kolm korda saanud kolmanda koha. „Ei olnud kõige mugavam kududa, aga väga ilus on,” ütles Reimann tänavuse võistlustöö kohta.

Käsitööpisik on Tallinnast pärit võitjal sees juba maast-madalast, sest nende kodus on käsitöö au sees olnud. Samuti on ta käinud aastaid Valge Daami ajal Haapsalus, kust on ka tema vana-vanaema pärit. Kõige selle kombinatsioonina sattuski Reimann aastate eest kudumisvõistlusele. „Meeldib see traditsioon, et tulen ja käin ja võistlen, uus muster, käed ikka hakkavad alati värisema,” ütles ta.

Traditsiooniliselt toimus pitsipäev nii nagu kõigil aastatel  – nippe jagasid meistrid, toimusid õpitoad, kudumisvõistlus ja ühiskudumine. Samuti näitasid oma kootud kleite Haapsalu käsitööseltsi naised ja Siiri Reimanni kleidikudumise kursuse lõpetanud.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments