Haapsallane Keiro Raudkats tuli sumo MMil üheksandaks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Keiro Raudkats võistluste maskotiga. Foto erakogu

Haapsalu maadlusklubi Dünamo esindaja Keiro Raudkats tegi oma elu esimese välisvõistluse 21.-22. juulil Taiwanis peetud 22. sumo maailmameistrivõistlustel ja saavutas üheksanda koha.

Maailmameistrivõistlustel osales Raudkats täiskasvanute absoluutkaalu kategoorias. Kokku oli selles kategoorias esindatud 22 riigi sportlased. Loosi tahtel läks Raudkats alagrupis vastamisi väga kogenud meestega. Ta sai jagu nii Iraani kui ka Ungari esindajast (kaks korda), kuid pidi tunnistama kaotust Venemaa maadlejale, kes tuli maailmameistriks, ja ukrainlasele, kes võitles end kolmandaks. Lõpuprotokolli läks Raudkatsile kirja üheksas koht.

Eelnevalt on ta võitnud 2015. aastal juunioride Eesti meistrivõistlustel absoluutkaalus kuldmedali ja täiskasvanutes raskekaalus hõbeda ja absoluutkaalus pronksi. Ning 2018. aastal võitis nii absoluut- kui ka raskekaalus täiskasvanute seas hõbemedali, võitmatuks jäi vaid Baruto.

Lisaks valiti Raudkats IFS (International Sumo Federation) kuueliikmelisse sportlasnõukogusse, kus ta esindab Euroopat. Eesti sumoliidu presidendi Andres Jaadla sõnul on see suur tunnustus Eesti sumole ja osutab, et väikese riigina oleme suutnud võita rahvusvahelise usalduse ja näidanud end võimekate organisaatoritena rahvusvahelisel tasandil.

Raudkatsil on plaan sumoga edasi tegeleda ning osaleda 2019. aasta Euroopa meistrivõistlustel Tallinnas ja maailmameistrivõistlustel Hawail.

Greete Korjus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mats
5 aastat tagasi

Tubli mees,anna aga tuld!!!
Ja noorematele soovin ka jõudu ja sitkust!!!