Heategevusaktsioon tõi Haapsalu taastusravihaiglasse uue abivahendi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

14. märtsil andis maailma juhtiv teadus- ja tehnoloogiaettevõte Merck Haapsalu taastusravihaiglale üle kingituse – seadme, mis võimaldab silmadega arvutit juhtida. Haapsalu on üks maailma 350-st tervise-, haridus- ja kultuurikeskusest, kuhu Merck 2018. aastal oma heateo läkitab.

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Priit Eelmäe ütles, et neile patsientidele, kes mingil põhjusel ei saa kasutada oma käsi, tähendab uus seade suuremaid suhtlemisvõimalusi ja olulist sammu elukvaliteedi paranemise suunas. Foto: Arvo Tarmula

Merck kinkis Haapsalu Neuroloogilisele Rehabilitatsioonikeskusele Tobii PCEye Mini seadme, mille kiire ja täpne silmajälgija suudab asendada arvutihiirt ning võimaldab kasutada kõiki arvutirakendusi, mida harilikult juhitakse arvutihiire või ekraanipuudutusega. Kingitus sisaldab ka kaht tarkvara, mis aitavad keskuses taastusravil viibivatel inimestel silmi treenida ja seadme kasutamist harjutada.

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Priit Eelmäe ütles, et neile patsientidele, kes mingil põhjusel ei saa kasutada oma käsi, tähendab uus seade suuremaid suhtlemisvõimalusi ja olulist sammu elukvaliteedi paranemise suunas. „Nende inimeste jaoks on see uks digimaailma, mille nad saavad ise lahti teha. Ligipääs e-postile, sotsiaalmeediale ja tavapärastele internetikeskkondadele, võimalus suhelda Skype’is ning koostada ka tabeleid ja dokumente, tähendab neile igas mõttes suuremaid võimalusi elust aktiivselt osa võtta,” lisas Eelmäe.

”Suhtlus Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskusega on olnud meeldiv ja meie koostöö on sujunud väga hästi esimesest hetkest peale. Kingitus, mille me täna üle andsime on Mercki ja keskuse ühine valik,“ ütles Mercki Eesti juht Eneli Rebane. „Mercki esindajana on mul erakordselt hea meel, et meie heategu Eestis on Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses sedavõrd oodatud ning pakub hulgale inimestele digimaailma jõudmiseks reaalset abi. Eesti on silmapaistev e-riik ja digitaliseerumine on ka Merckile lähedane teema,” ütles Eneli Rebane.

Teadus- ja tehnoloogiaettevõte Merck korraldab 2018. aastal toetusaktsiooni, mille raames teeb ettevõte 350 heategu 60 riigis. Toetatakse tervise, hariduse ja kultuurikeskusi, heategevuslikke ja keskkonnaalgatusi ning katastroofipiirkondi. Vastutuse võtmine on alati olnud Mercki ettevõtlusstrateegia oluline osa ning üks ettevõtte põhiväärtustest. Toetusaktsiooniga tähistab Merck oma 350. sünnipäeva. Loe Mercki ülemaailmse aktsiooni kohta lähemal siit.

Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus on taastusravihaigla, mis on spetsialiseerunud neuroloogiliste probleemidega laste ja täiskasvanute abistamisele. Haiglas on 102 statsionaarset voodikohta ning võimalus teenindada täiendavalt 38 ambulatoorset patsienti päevas. Aastas osutab keskus taastusraviteenuseid umbes 3500 inimesele.

Tänavu tähistab Haapsalu taastusravihaigla oma 60. sünnipäeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments