Toomas Vallimäe: lootsime Haapsalus saada kolm mandaati

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Toomas Vallimäe (esiplaanil). Foto: Lemmi Kann

EKRE linnapea kandidaat Toomas Vallimäe oli ainuke oma erakonnast, kes Haapsalu linnavolikogusse mandaadi sai.

„No kolme kohaga me oleks ikka väga rahul olnud! Üks koht ikka natuke vähe,“ ütles Vallimäe. Talle teadaolevalt jäi esialgsetel andmetel kahest mandaadist puudu vaid mõni hääl.

Valimiste õhtule mindi vastu suurema optimismiga, sest erakonna üldine reiting oli hea. Samas paistab endiselt kehtivat see, et EKRE toetus on kindlam maapiirkondades. „Lääne-Nigulas saime kolm mandaati, kusjuures kampaaniat eriti nagu ei tehtudki. Haapsalus me tegime kampaaniat ka ikka natuke,“ selgitas Vallimäe ja lisas, et Läänemaal tervikuna läks EKRE-l rahuldavalt.

Tema enda häältesaak oli üsnagi soliidne – 185 häält.

Tulevase Haapsalu volikogu opositsiooni liikmena lubas Vallimäe toetada häid algatusi ja juhtida kindlasti tähelepanu sellele, mis halvasti. Ridala inimesena sealt poolt vaadates ei ole Vallimäe sõnul aga erilist põhjust rõõmustada, sest Ridala inimesi on volikogus vähe.
„Ridala on vähemalt volikogus jäänud üsna tahaplaanile,“ nentis ta. „Nii nagu ühinemise alguses kardeti, et ega Ridala inimestel volikogusse asja pole, nii see ka läks,“ lisas ta.
Kas põhjused on ainult nö loomulikud – Haapsalus on rohkem valijaid või mängisid rolli ka muud asjaolud, ei osanud Vallimäe ennustada.

„Aga kokkuvõttes läks EKRE-l hästi – osalesime esimest korda kohalikel valimistel ja saime sisse,“ võttis Vallimäe asja kokku ja lisas, et see on erakonna jaoks hea koht, kust edasi minna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nimi
6 aastat tagasi

hääletasin ka Ekre poolt.Aga võimule pääsesid suht samad inimesed.Hakkab juba kommunistliku parteid meenutama…..

Tõde
6 aastat tagasi
Reply to  nimi

Viimase kalendriaasta jooksul on Ekre pasundanud söögi alla ja söögi peale ainult homodest ja pagulastest. Haapsalu linna ja Läänemaa jaoks täielik pseudoprobleem. Mingit linna ja maakonda arendavat programmi neil ju polnud. Pealegi on tegemist kunagise Rahvaliidu järglastega ja need olid üldse kõige suuremad pätid ja vargad.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Tõde

Otse loomulikult oli pagulase naisepõletusüritus Haapsalus puhas idüll, aga mitte mingi probleem…..

Tont
6 aastat tagasi

Kui Suklest poleks,hààletaks paljud Ekre poolt. Ka mina. 🍻

Pets
6 aastat tagasi
Reply to  Tont

Tont, kas Sukles ei luba praegu? Või teeb nii head tööd? Või edendab EKRE poliitikat paremini, kui EKRE ise?

Mxmx
6 aastat tagasi
Reply to  Pets

Sukles teeb paremat tööd kui keegi teine teeks.