0

Tugev tuul toob Läänemerele kuni 2,5-meetrised lained

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Torm Rohukülas. Foto: Arvo Tarmula

Tugevnev tuul toob laupäeval Läänemerele kuni 2,5-meetrise lained, hoiatab ilmateenistus.

Üle Läänemere liigub laupäeva päeval madalrõhulohk itta, ööl vastu pühapäeva aga kujundab ilma lauge kõrgrõhuhari. Ilmateenistus hoiatab Läänemere põhjaosas puhuva lõuna- ja edelatuule eest, mis ulatub puhanguti 15-17 m/s. Lainekõrgus on 1,5-2,5 meetrit. Liivi lahe põhjaosas, Väinamerel ja Soome lahe lääneosas puhub lõuna- ja edelatuul puhanguti 15 m/s. Lainekõrgus on 1-2 meetrit.

Läänemere põhjaosas tugevneb edela- ja lõunatuul 8-12, puhanguti 15-17 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul läände ja loodesse ning nõrgeneb pühapäeva hommikuks 5-10 m/s. Lainekõrgus on 1-2,5 meetrit.

Soome lahel pöördub tuul läänekaarest lõunakaarde 4-8 m/s. Laupäeva keskpäeva paiku tugevneb tuul läänevetest alates 6-10, puhanguti 15 m/s. Õhtul pöördub tuul läänevetest alates aga läände ja loodesse. Lainekõrgus on 0,8-1,5 meetrit.

Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas puhub lõunakaaretuul 3-7 m/s, keskpäeva paiku tugevneb tuul 6-10, puhanguti 15 m/s. Õhtul pöördub tuul läände ja loodesse. Lainekõrgus on 1-1,5 meetrit.

Mitmel pool sajab vihma. Nähtavus hea või mõõdukas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz