Elukaaslase surnuks sõitnud mees läheb vangi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rehemäel avarii põhjustanud Fordi roolis olnud mees läheb enam kui kaheks aastaks trellide taha. Foto: Oliver Pant

 

Pärnu maakohus saatis esmaspäeval enam kui kaheks aastaks vangi 45aastase Ahti, kes põhjustas juuli alguses Rehemäel oma elukaaslase surmaga lõppenud avarii.

Raske õnnetus toimus 2. juulil õhtul kella 18 paiku, ajutiselt liiklusregistrist kustutatud Ford Galaxy roolis olnud Ahti kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku 25aastase mehe juhitud Honda Accordiga. Avariis sai surma Fordis juhi kõrval istunud 45aastane naine, kelle turvavöö oli kinnitamata. Hondat juhtinud 25-aastane mees sai kergemini vigastada ja on nüüdseks paranenud.

Fordi roolis surmasõitu teenud Ahtil puudus juhtimisõigus ning tal tuvastati ka raske alkoholijoove. Lisaks kandis ta eelmist joobes juhtimise eest määratud tingimisi karistust. 18. juulil andis kohus loa Ahti vahi alla võtta takistamaks tal uuesti rooli istumast.

Esmaspäeval mõisteti Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas Ahti süüdi inimelu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustamises ning määrati talle ühe aasta ja seitsme kuu pikkune vangistus. Et Ahtil oli ka varasema joobes juhtimise eest määratud karistus osaliselt kandmata, peab ta vanglas veetma kokku kaks aastat, ühe kuu ja 28 päeva. Lisaks peab süüdistatav peab tasuma ka sundraha, kaitsetasud ja ekspertiisitasu summas 1470 eurot.

Lääne Ringkonnaprokuratuuri prokurör Marelle Ulla sõnul oli tegemist kokkuleppemenetlusega. „See tähendab, et süüdistatav võttis süüdistuse omaks ja oli nõus karistusega, mida prokurör kohtus taotles,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nõus :)
6 aastat tagasi

Mõlemiga. Kokkulepet ei tohiks olla. Kinni kohe. Samas jah,kuis sa paned kuulsuse vangi 🙂

Uskmatu+Toomas
6 aastat tagasi

Sul Juss õigus aga kõik oleneb sellest kes joodik on !! Kui Peeter Oja amokisõit lõppes ainult õnneliku juhuse tõttu ohvriteta,kui mõni teine mees siis tehakse ka kaassõitja kohe süüdi,ise ronisid joobes mehe auto peale,ise jätsid turvavöö kinnitamata jne.

juss
6 aastat tagasi

Roolijoodikuga ei tohi teha mingeid kokkuleppeid! Ta ei ole moosivaras, vaid mõrtsukas!