Lääne Elu paberleht laupäeval, 5. augustil

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

lel0508001

Korruptsioonikahtlus Haapsalu linnavalitsuses

Kinnisvaraärimees ja Haapsalu volikogu liige Siim Saareväli, kes ostis avalikult oksjonilt linnalt maatüki, soovis, et linnaametnik Madis Raudsepp lisaks ostu-müügilepingusse kohustuse, et linnavalitsus ehitaks tema krundini välja tänavakatte ja -valgustuse. Krunt maksis 21 000 eurot. Saareväli soovis aga linnavalitsuselt vastu umbes 100 000 eurost kohustust, mis oleks tema krundi väärtust kasvatanud. 

Ehituskohustus lisatigi lepingusse ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles andis lepingule allkirja. Lääne Elu valduses on kirjavahetus, kust nähtub, et Raudsepp andis viis päeva enne allkirjastamist Suklesele teada, et selline punkt tuleb lepingusse lisada.

Tänavakatte ja -valgustuse ehituskohustust polnud oksjoni tingimustes, mistõttu linnapea pakkus temaga samas valimisliidus kandideerivale linnavolinikule ja ärimehele Siim Saareväljale soodustust, millega teised krunditahtjad ei saanud arvestada.

Pärast lepingu allkirjastamist nõudis aselinnapea Peeter Vikman selle kohustuse eemaldamist lepingust. Seda ka Sukles ja Saareväli tegid.

Saareväli ütles, et pole nõudnud ehituskohustuse lisamist lepingusse. Sukles ütles Lääne Elule, et tegemist oli arusaamatusega, mis uue lepinguga klaariks tehti.

Pikemalt loe Lääne Elu paberlehest.

Keevitajana töötav noor Hanila naine andis Ameerikas välja raamatu

Hanilas elava noore kirjaniku Anni Pea teos kogub populaarsust ülemaailmses kirjandusportaali Wattpad. „Ripatsite” vastu tundis huvi ka kirjastus Createspace. Praegu müüb „Ripatseid” Amazon ja augustis peaks Ameerikas trükitud raamat jõudma ka Eestis poeletile.

120 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
To+kukuu
5 aastat tagasi

Linnas räägitakse,et Peeter-poiss olla puhkusele läinud. Niipalju siis julgeb oma sõnade eest vastutada. Argpüks ju. 😀

kodanik
5 aastat tagasi

ja ka Dietrichi tagune läbimurre, Wiedemanni tänavalt tehakse ju herr Saarevälja jaoks, taaskord linna rahadega. Huvitav, et ikka piinlik üldse ei ole, vennikestel on piisavalt raha et sirge seljaga end huvitavaid objekte erastada, ärastada, ehitada, mehitada….aga ikka on vähe? Muidugi- sellised korruptiivsed skeemid ei ole ilmselt enamusele Haapsalu inimestele uudiseks, nii on meie linna juhitud juba aastaid ja ainuke asi, mis üllatav, et nüüd lõpuks ka mõni afäär tõsisemalt kõneks. So what, et valimisteelne aeg. vahet pole milline aeg, peaasi, et selline skeemitamine ja meie kõigi raha ümberkantimine mingi kitsa kliki kätte lõpeks.

Kukuu
5 aastat tagasi

Kuidas täna hommikul linnavalitsuses õhkkond ka on? Mismoodi Vikman ja Sukles tänasest üksteist põrnitsevad? Aga mis teha, see ju valimisvõitlus.

Undi Uugu
5 aastat tagasi

Pole neil Haapsalu tänavatel häda midagi…

Saima
5 aastat tagasi

Vaesest külaarstist sai skeemitamiste abil miljonärist ärimees

Mart
5 aastat tagasi

100’000 paari uusasuka (loe: Saaeväli) teese paigutamine on ju igati sukleslik tegevus. Linna teed ei kannata mingit kriitikat aga Saareväli tee remont oli vaja lepingusse suruda.

Kont
5 aastat tagasi

Haapsalus palju teid, mis tuleks enne korda teha. Eelistama peaks tänavaid, millel rohkem kasutajaid kui üks-kaks.

einoh
5 aastat tagasi

Tegelikult Helen Koppa,mitte midagi muud.

einoh
5 aastat tagasi

Helen Rammu,või on Ridala poolt veel kandidatuure?

vutt
5 aastat tagasi

sa mõtled et Helen Rammu linnapeaks? Vikmani asemel?