Täna teevad abituriendid matemaatika riigieksamit

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eesti keele riigieksam gümnaasiumis

Arvo Tarmula foto

Täna, 12.  mail teevad abituriendid matemaatika riigieksamit.

Eksaminandid said valida kitsa või laia matemaatika eksami. Kitsa matemaatika valis 3841 ja laia 4430 eksaminandi.

Gümnaasiumiastmes on õpilastel võimalik õppida kitsast (8 kursust) või laia matemaatikat (14 kursust). Kitsast õppinu võis valida ka laia matemaatika eksami ja vastupidi.

Läänemaal teeb riigieksameid tänavu 176 abiturienti. Suurem osa koolilõpetajaid (113 õpilast) eelistab kitsast matemaatikat, laia matemaatika valijaid tuleb aga aasta-aastalt tasapisi juurde. Kui mullu oli keerulisema eksami tegijaid rohkem vaid Läänemaa ühisgümnaasiumis, siis tänavu on neid rohkem ka Noarootsi gümnaasiumis. Ühisgümnaasiumis teeb laia matemaatika eksamit 43, kitsast 24 õpilast, Noarootsi gümnaasiumis vastaval 27 ja 19 õpilast.

Eksamitöö eest võib saada kuni sada punkti. Eksam loetakse sooritatuks, kui eksaminand saab vähemalt ühe punkti.

Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb õpilastel sooritada eesti keele, võõrkeele ja matemaatika riigieksam. Riigieksamitele registreerus tänavu kokku üle 10 400 eksaminandi.

Riigieksamite tulemused avalikustatakse 19. juuniks infosüsteemis EIS https://eis.ekk.edu.ee/  ja riigiportaalis www.eesti.ee.

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments