0

Urmas Sukles HÕFFi-skandaalist: käisin isiklikult kiriku esindajatega kohtumas

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Johannesepäev toomkirik 11 Sukles. Merilin Kaustel-Lehemets

Haapsalu linnapea Urmas Suklesele tuli kirikutegelaste tänane avaldus suure üllatusena. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

 

Haapsalu linnapea Urmas Sukles on hämmastunud kirikutegelaste väitest, nagu oleks linnavalitsus nende HÕFFi rahastamist kritiseerivale pöördumisele vastamata jätnud.

Täna saatis grupp vaimulikke linnavalitsusele avaliku kirja, milles muu hulgas süüdistati linnavalitsust selles, et 6. märtsil saadetud pöördumisele, milles paluti linnavalitsusel kaaluda HÕFFi rahalise toetamise lõpetamist, pole vastust saadetud.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles oli sellest väitest hämmelduses.

„Kirikutegelaste pöördumine saabus meile 6. märtsil. Arutasime seda linnavalitsusega ja 23. märtsil oli teema volikogus. Enne vastuse saatmist käisin isiklikult kirikus kohtumisel, kus viibisid Eenok Palm, Urmas Rahuvarm, Jüri Ilves, Rein Käsk ja Tiit Salumäe. Arutasime teemat ja meil oli asjalik mõttevahetus, milles selgitasin linna positsioone, mis said kirja ka meie vastusesse. Leppisime kokku, et linnavalitsus saadab kirjaliku vastuse Eenok Palmi meiliaadressile, mida ka tehti,“ selgitas Sukles, kes suhtles täna Palmiga telefoni teel.

E-kiri linnavalitsuse vastusega saadeti linnavalitsuse andmetel Palmile 3. aprillil kell 16.55 ja see on leitav ka linna dokumendiregistris.

Mõned tunnid pärast esialgse avalduse saatmist palus Eenok Palm avaliku kirja teksti korrigeerida ja eemaldada sellest lause, nagu oleks kirikutegelaste pöördumine vastuseta jäänud. Samuti lisati pöördumisele alla kirjutanud vaimulike nimed, mida esimeses versioonis polnud.

Loe kirikutegelaste tänast avaldust siit.

Linnavalitsuse 3. aprillil saadetud vastuse leiab siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz