Elektrilevi taotleb ajapikendust uue hinnapoliitika esitamiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

alajaam imatra elektrilevi26Võrguettevõte Elektrilevi taotleb konkurentsiametilt ajapikendust, et esitada ametile kooskõlastamiseks kulupõhised võrgutasud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Täna hommikul teatas ettevõte, et tutvustab pärastlõunal uut hinnastamispoliitikat, kuid hiljem otsustas pressiürituse ära jätta. Põhjenduseks toodi, et valitsus võttis täiendava aja hinnakujunduse mõju analüüsiks.

Konkurentsiamet soovis Elektrilevi plaani 31. jaanuariks, nüüd esitas ettevõte taotluse saamaks ajapikendust 13. veebruarini.

Konkurentsiamet tuvastas 2016. aasta lõpus, et Eesti Energiale kuuluva Elektrilevi rakendatavad võrgutasud ei ole kulupõhised. Konkurentsiamet nõudis, et võrgutasu peab langema 6,7 protsenti. Kuna võrgutasude osakaal moodustab lõpphinnast 50-55 protsenti, siis sellega peaks keskmisele kodutarbijale elektri lõpphind langema 3,6 protsenti, teatas amet detsembris.


Vt ka: "Konkurentsiamet: Elektrilevi peab oma võrgutasusid vähendama" ja "Elektrilevi esitab konkurentsiametile taotluse võrgutasu langetamiseks"
 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments