Konkurentsiamet: Elektrilevi peab oma võrgutasusid vähendama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Konkurentsiamet tuvastas, et Elektrilevi OÜ rakendatavad võrgutasud ei ole kulupõhised ning tegi ettevõtjale enne jõule vastavasisulise ettekirjutuse. Konkurentsiamet nõuab, et võrgutasu peab langema 6,7%. Kuna võrgutasude osakaal moodustab lõpphinnast 50-55%, siis sellega peaks keskmisele kodutarbijale elektri lõpphind langema 3,6%.

Peamiseks põhjuseks, miks võrguteenuse hind peab langema, on võrgukadude vähenemine. Tänaseks on ettevõtja saavutanud olukorra, kus võrgukaod on vähenenud 4,5%-ni. Seda on oluliselt mõjutanud ka kaugloetavatele arvestitele üleminek. Samuti mõjutab hinna langust kadude elektri hinna vähenemine, sest võrreldes eelnevate aastatega on elektri börsihind oluliselt langenud. Kolmandaks põhjuseks, miks võrgutasu peab alanema, on langenud intressimäärad, mis on aluseks ettevõtja poolt teenitava kasumi arvutamisel.

Konkurentsiamet ootab 31. jaanuariks Elektrilevi OÜ taotlust, millega esitatakse ametile kooskõlastamiseks kulupõhised võrgutasud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elektrilevi taotleb ajapikendust uue hinnapoliitika esitamiseks | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] ka: "Konkurentsiamet: Elektrilevi peab oma võrgutasusid vähendama" ja "Elektrilevi esitab konkurentsiametile taotluse võrgutasu langetamiseks" […]

S
7 aastat tagasi

Aga kuidas lood Läänemaal?