Täna selguvad Eesti tänavuse aasta parimad sportlased

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Eesti epeenaised Foto Bizzi / FIE

Aasta võistkonna nominent on ka Eesti epeenelik, kes vehkles Rios koosseisus Kristina Kuusk (vasakult), Irina Embrich, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu. Foto: Bizzi / FIE

Täna avalikustatakse suurejoonelisel gaalal Eesti lõppeva aasta parimad sportlased. Aasta parimad valitakse neljas kategoorias, kui selguvad parim mees- ja naissportlane, parim võistkond ning parim treener.

2016. aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgitatakse välja rahvahäälte, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane.

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi (ESAS) aasta parimate sportlaste hääletusel võidutsesid kettaheite EM-pronks ja Rio de Janeiro olümpia viies mees Gerd Kanter, kaugushüppe sise-MMi neljas ja olümpia kuues Ksenija Balta, Rios pronksmedali võitnud paarisaeruline neljapaat ja nende treener Matti Killing. Spordiajakirjanikke osales hääletusel 44.

Eesti aasta sportlaste valimise rahvahääletus kujunes väga aktiivseimaks. Kokku hääletati oma soosikute toetuseks rekordiliselt 105 968 korral.

Aasta sportlased kuulutatakse välja 27. detsembril Nordea Kontserdimajas toimuval galaõhtul „Spordiaasta tähed 2016”, millest teeb otseülekande Kanal 2.

 

Hääletustulemuste põhjal on „Aasta sportlane 2016” nominendid järgmised:

Aasta meessportlane 2016: Gerd Kanter, Ragnar Klavan, Martin Kupper, Rasmus Mägi

Aasta naissportlane 2016: Ksenija Balta, Irina Embrich, Anett Kontaveit, Kelly Sildaru

Aasta võistkond 2016: autoralli meeskond Ott Tänak ja Raigo Mõlder, sõudmise neljapaat, vehklemise epeenaiskond, võrkpalli rahvusmeeskond

Aasta treener 2016: Gheorghe Cretu, Matti Killing, Tõnis Sildaru, Aleksander Tammert

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments