4

Pärnu, Audru ja Paikuse juhid sõlmisid ühinemislepingu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pärnu_Audru_Paikuse_05122016Pärnu linna, Audru valla ja Paikuse valla esindajad allkirjastasid teisipäeval kolme omavalitsuse ühinemislepingu.

Ühinemislepingule kirjutasid Pärnu maavalitsuse saalis alla Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Pärnu linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik, Audru vallavanem Siim Suursild, Audru vallavolikogu esimees Jaanus Põldmaa, Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ja Paikuse vallavolikogu esimees Mait Talvoja.

Ühinemisleping koostati Audru valla, Paikuse valla ja Pärnu linna ühinemisläbirääkimiste tulemusel, teatas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Gerli Kõiv.

Ühinenud omavalitsusüksus on väikeste eranditega linnapiirkond, mistõttu on omavalitsusele loomulik anda Pärnu linna nimi ja omavalitsusüksusena linna staatus, mida igapäevases kõnekeeles kutsutakse Pärnu omavalitsuseks.
Ühinenud vallad hakkavad peale ühinemist kandma nimetust osavald, ühinenud Pärnu linn nimetust linn.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Unesnôiduja
Unesnôiduja

No ei tea mis asi see Pärnu omavalitsus on, pole ta kala ega liha. Pealegi haldusjaotuses ei ole sellist asja olemas. Vald on omavalitsus ja linn on omavalitsus. Vägisi väljamôeldud nimetus asjale. Pärnakad lihtsalt ei saanud hakkama ja siis leiutasid, et hakkame end niiviisi nimetama.

.???????
.???????

Sellest räàgiti ka rahvaga kohtumistel,aga ega meie ühinemise eest vedajad rahvast kuulda ei võtnud. Öeldi ,et nii ei saa ja joriseti üht ja sama ELU LÀHEB PAREMAKS! Läheb jee,,..

Mõhh
Mõhh

Sukles luges neid Pärnu pabereid ja surus Ridalale peale oma tahte, aga õigem oleks selles situatsioonis olnud – Haapsalu omavalitsus kui omavalitsusüksus ja täpsemas määratluses Ridala osavald ning Haapsalu linn

Unesnôiduja
Unesnôiduja

Lôpeta juba ükskord oma hala.

wpDiscuz