Selle aasta viimane rahvaralli oli Saaremaal

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ralli

Saaremaa rahvaralli. ARGO NURS

Läinud nädalavahetusel toimus Saaremaal käesoleva 2016 hooaja viimane võistlus ja siis autasustati ka hooaja kiiremaid .

Ilmaolud olid veel kuni reedeni sügisesed ja siis viskas ka Kihelkonnas lume maha ning tegi mõned kraadid külma. Võistlusteed kattusid kiilasjääga ja uisutamine sai alata. Starti olid korraldajad lubanud 95 võistkonda, kellest 9 olid läänlased.

Läänlastel oli püüda nii mõneski klassis poodiumi kohtasid ja mindi sõitu suurte lootustega. Alustades J-16 klassist siis Jako Allika/Indrek Kirsi sõit kulges väikeste karistustega ja saadi oma klassi 4. ning üldine 50. koht.  Aga sellest piisas, et kokkuvõtteks saavutada 3 koht.

J-18 klassis olid rajal Virgo Šuman/Karel Šuman, kes sõitsid küll puhtalt aga olid päeva lõpuks vastavalt 7/64, hooaja kokkuvõtteks 9. koht, veel olid stardis Ranno Kristmann/Reio Lõhmus ja koos karistusega vastavalt 9/80 koht ning kokku 10-ndad. 2WD-V klassis olid rajal Rauno Ollema/Kristjan Must, kuid kahjuks jättis auto tehniline rike neid teeserva ja nii hooaja lõpuks 18 koht. 2WD-S klassis olid rajal seni kaks eelmist etappi võitnud Marko Kukuškin/Monika Mäeste ja kuna tuli ette üks väike äpardus, siis saavutasid nad päeva lõpuks oma klassi 3. ja üldise 29. koha. Sellest piisas, et võita hooaja esikoht.

SU klassis olid stardis sarja liidrid Egert Jakobi/Bruno Jakobi, aga kuna tuli väike väljasõit ja kokkupuude puuga, siis päeva lõpuks paremat kohta kui 5. ja üldine 41. ei suudetud sõita. Sellest hoolimata sai meie paar sarja esikoha. Teine meie võistkond poodiumikonkurentsis oli Martin Jaanus/Martin Tamm, aga kuna kohe esimesel katsel oli väike tehniline rike, millega kaotati minut, siis sellega seoses sõideti välja 9. koht oma klassis  ja üldine 67. koht. Lõppseisuks 6. koht

4WD klassis olid ainukesena stardis Kaido Saul/Edy Murumägi ja nende tulemus oli päeva lõpuks oma klassi 11. ja üldine 82. Sportklassis tegid oma esimese ühisstardi Kalle Kruusma/Andres Kruusma, et harjutada uueks hooajaks koostööd, kui plaanitakse teha kaasa valitud sportrallidel. Kuna hooaja kokkuvõttes ei olnud midagi püüda, siis sõideti pingevabalt. Kokkuvõtvalt võib öelda, et koostöö oli tegus ja kuigi tuli ette paar näpukat, oldi teistega konkurentsi ja päeva lõppedes väga tubli 2 koht.

Saaremaa rahvaralli tulemusi saab siit: http://autosport.ee/rallyreg/?page=41&race_id=369&

Päev lõppes Kuressaare ööklubis Diiva, kus võeti kokku 2016. aasta, tutvustati sõitjatele uut rahvaspordikomiteed, uue 2017. aasta hooaja kalendrit ja autasustati kiiremaid sõitjaid ning inimesi, kes andsid suure panuse võistluste toimumisse. Väljateenitud karikad anti Lääne regiooni MV, Helmet Palmi rahvasprindi ja Helmet Palmi rahvaralli karikasarjades, SU rahvasprindi ja rahvaralli karikavõistluste ning Moskvich Liiga arvestuses. Läänlased olid kõigis sarjades edukad ja poodiumitel.
Sel hooajal olid edukamad Läänemaa sõitjad Marko Kukuškin, kes võitis kõik toimunud 4 sarja, Egert Jakobi, kes oli neljast sarjast 3 esimene ja Kalle Kruusma, kes oli sellel aastal stabiilselt teisel kohal.

Tulemusi saab teada siit:Lääne regiooni MV: http://www.rally.ee/?a=a060&b=4282&c=2016
Helmet Palmi mälestusvõistlus rahvasprindis: http://www.rally.ee/?a=a060&b=5617&c=2016
SU karikavõistlused rahvasprindis: http://www.rally.ee/?a=a060&b=5036&c=2016

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments