Haapsalu linnal käib lasteaia õue korrastamine üle jõu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Riima Velbre

Haapsalu Tarekese lasteaia juhataja Riima Velbre. Foto: Arvo Tarmula

Kuigi Tareke Haapsalus Põllu tänaval on tervist edendav lasteaed, ei tohi lapsed jalgrattaga õues sõita, sest õu on ohtlikult muhklik ja praguline. Parem pole asi ka Päikesejänkus.

Tarekese lasteaed on 30 aastat vana, aga selle aja sees pole õueteed ja asfaldiplatsid remonti saanud. „Enne masuaega turgutati lasteaiamaju seest ja väljast, pärast pole linnavalitsusel enam raha olnud,” nentis Tarekese juhataja Riima Velbre.

Tarekeses on jalgrattasõit keelatud, spordi- ja liikumisteemalisi ettevõtmisi on ohtlik korraldada. Pealegi on nende õu väike ja kui üks osa kasutusest välja langeb, jääb tegutsemisruum õige ahtaks. 

Oktoobri keskel katkes lasteaia hoolekogu kannatus ja hoolekogu saatis Haapsalu linnavalitsusele kirja. Sellele kirjutasid alla hoolekogu ja lasteaia töötajad, allkirju jagus neljale leheküljele.

Loe lähemalt eilsest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
!
7 aastat tagasi

kus sel linnal enam pääsu on, silmad häbi täis tuleb ära teha. Aga miks neid asju nii ajama peab ning muidu asjad ei liigu on muidugi absurdne. Kellegi võiks vahelduseks ametilt maha võtta,kaob see ametnike mugavustsoon.

bla
7 aastat tagasi

pekske trummi edasi ja saate oma asjad korda. pole see LV rahakott täiesti tühi ühti, pidevalt kannatab fra-marega seotud objekte arendada ja leiab ka lasteaia jaoks kui igal pool meedias silmad-suud häbi täis ähvardatakse teha. kov valimised ka tulekul, siis poevad metseenid iga kivi alt välja

sorts
7 aastat tagasi

volikogu võtab iga kuu raha

riina
7 aastat tagasi

Kommentaaride kustutamine kahjuks seda olukorda linnas ei lahenda

!
7 aastat tagasi

EKRE võimule!

Kes
7 aastat tagasi

On volikogu esimees, pole kuulnudki?

riina
7 aastat tagasi

Valida tuleb tegus hoolekogu mitte tühipaljas kohvetajate seltskond

Õige Riina!
7 aastat tagasi
Reply to  riina

Õige Riina. Ja kõik saab tehtud!

ok, just nii.
7 aastat tagasi

Tulge vaadake “Tõrukese” lasteaia hoovi. Supper ilusaks tehti, vaid mõne kuuga. Lapsed võivad ja saavad ratastega sõita. Laste järjekorrad pikad ka, ex sellepärast ka.

uneskõndija
7 aastat tagasi

minu meelest on linna haridusosakonnas juba Täht duubeldatud,aselinnapea Põld ei jää oma suhtumisega põrmugi alla. Sealt ka idu,miks miski ei arene.

.
7 aastat tagasi

Aga siis on aeg ise midagi ette võtta! Ka osaline oma finantseering oleks juba algus. Näiteks Tõrukese lasteaia teede jaoks osalesid lapsevanemad koostöös õpetajatega korduvalt laatadel jms,raha kogumiseks lasteaia heaks. Kui ise aktiivsemad olla, siis saab ka asjast asja. Ei tasu seista käed rüpes ja nainult nõuda.

to .
7 aastat tagasi
Reply to  .

Kas see sinu arust peakski normiks saama? Tõrukese lasteaia lapsevanemad oma initsiatiiviga lihtsalt näitasid linnavalitsusele koha kätte, kui saamatu linnavalitsus on. Kas tõesti ei saa linnavalitsus viia end kurssi lasteaedade probleemidega koos hoolekogudega? Miks peaks suhtlemise koht olema ajaleht? Kas linnavalitsuses töötab ikka see kunagine tüliõun pr Täht, kelle Karilaid lubas lahti lasta? Nagu mäletate, siis tookord see Karilaiule ka ühekordseks ärplemiseks jäi.