Prokuratuur kahtlustab Savisaart ka Tallinna eelarveraha ebaseaduslikus kasutamises

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Edgar Savisaar.

Edgar Savisaar.

Riigiprokuratuur kinnitas täna, et kohtu poolt Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Eesti Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart on alust kahtlustada lisaks varem esitatud kahtlustusele ka Tallinna eelarveliste vahendite ebaseaduslikus kasutamises enda ja kolmandate isikute, sh erakonna huvides.

Kriminaalasja raames tänaseks kogutud andmed annavad aluse Edgar Savisaarele kahtlustuse esitamiseks, mille kohaselt on tegemist linnale eraldatud eelarveliste vahendite kuritarvitamisega kohaliku omavalitsuse volikogu valimisreklaamide valmistamisel 2013. aastal, teatas prokuratuuri pressiesindaja Martin Vallimäe.

„Arvestades, et uurimisasutus edastab valimisreklaame puudutava kriminaalasja Edgar Savisaare kahtlustuses lähinädalatel prokuratuuri, siis on Edgar Savisaarel õigus eeldada tema suhtes menetletavate kriminaalasjade ühist läbivaatamist ja ühes menetluses kohtusse saatmist. Kui vajalikud menetlustoimingud saavad plaanipäraselt teostatud, siis süüdistusakt nii altkäemaksu võtmises, rahapesus kui linnale eraldatud rahaliste vahendite omastamises jõuab kohtusse hiljemalt novembri alguseks,“ selgitas riigiprokuratuuri juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments