Vanal kalmistul on parandatud kaheksa hauatähist

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Haapsalu linnavalitsus on lasknud kiviraidur Paul Uibopuul puhastada ja taastada kaheksa vanal kalmistul olevat hauakivi, monumenti ja risti.

Haapsalu linnaarengu- ja muinsuskaitse spetsialist Ülla Parase sõnul on korda saanud kõige hullemas seisus olnud monumendid. Osadest on kokku pandud mitme meetrine antiikstiilis sammas, mis vedes aastaid tundatu haua kõrval.

Taastatud ja puhastatud on ka Hunniuste perekonna haual olevad ristid ja Roman Haavamäe abikaasa Elfriede-Margarethe Kingo-Espenberg ja nende poja hauamonument. Monumendi küljest on puudu nimetahvel, mis sinna lähiajal paigaldatakse.

Kevadel langetati vanal kalmistul puid ja puhastati võsast. Paras ütles, et eesmärgiks oli saada kalmistu läbipaistvamaks. „Haavamäe abikaasa hauamonument on suur ja peab olema igast nurgast nähtav,” selgitas Paras. Praeguseks on puhastamata ainult turuplatsi taha jääv osa.

Paras nentis, et lõhutud riste ja hauatähiseid on vanal kalmistul masendavalt palju. „Kindlasti jätkame korrastamist,” lubas ta. Ristide ja monumentide taastamisele on Haapsalu linna eelarvest kulunud 2330 eurot.

Fotod: Arvo Tarmula

vana kalmistu1 vana kalmistu2 vana kalmistu3 vana kalmistu4 vana kalmistu5 vana kalmistu6 vana kalmistu7 vana kalmistu8 vana kalmistu9

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Chan
7 aastat tagasi

tubli tubli. ükspäev nägin kuidas mees magas haua kõrval. ei tea kas oli uni või surnud. ei julge politsei ka kutsuda, äkki mees tuleb annab lööki.