0

Galerii: vehklemishallis peeti sarikapidu

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Teisipäeval peeti Haapsalu spordihoone juures uue spordihalli sarikapidu. „Hallil veel nime pole, aga ju ta hakkab kandma Endel Nelise nime,” ütles sarikapärja läbi saaginud Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Spordihoone otsa kerkiva halli üks pool saab põhikooli spordisaaliks ja teine jääb vehklejaile. Ehitus läheb maksma üle miljoni euro.

„Oleme ehitanud spordihooneid ja võimlaid, ent vehklemishalle mitte ühtegi. Aga me saame sellega kindlasti hakkama. 30. septembriks peab hall valmis olema ja me oleme graafikus,” ütles Nordlin Ehituse juhatuse esimees Ülo Older.

Olderi sõnul on järgmised tööd katus ja seinad. „Siis tuleb kõige tähtsam – põrand, valgustus ja vehklemisrajad,” ütles ta. Hall saab 15 vehklemisrada – üheksa treening- ja kuus võistlusrada.

Täispuidust põrand on mõeldud spetsiaalselt sportimiseks, peab õigesti vetruma ja nõuab ehitajalt erilist hoolikust, selgitas Older.

Haapsalu vehklemistreener Helen Nelis-Naukas meenutas, et ta leidis oma isa, Haapsalu vehklemiskoolkonna rajaja Endel Nelise paberite hulgast vihiku pealkirjaga „Vehklemishalli fond”. „Sinna oli ta kogunud oma kohtunikutasud. Vehklemishall oli ta eluunistus,” ütles Nelis-Naukas.

EOK peasekretär Siim Sukles võrdles Haapsalu vehklemist Islandi jalgpalliga. „Islandi jalgpalliime taust on kolm asja: pühendunud noored, head treenerid ja jalgpalliväljakud. Haapsalul on kogu aeg olnud väga head treenerid ja noored, kuid siiani oli puudu hea vehklemishall,” ütles ta.

Fotod: Arvo Tarmula

sarikapidu vehklemishallis1 sarikapidu vehklemishallis2 sarikapidu vehklemishallis3 sarikapidu vehklemishallis4 sarikapidu vehklemishallis5 sarikapidu vehklemishallis6 sarikapidu vehklemishallis7 sarikapidu vehklemishallis8 sarikapidu vehklemishallis9 sarikapidu vehklemishallis10 sarikapidu vehklemishallis11 sarikapidu vehklemishallis12 sarikapidu vehklemishallis13 sarikapidu vehklemishallis14 sarikapidu vehklemishallis15 sarikapidu vehklemishallis16 sarikapidu vehklemishallis17 sarikapidu vehklemishallis18 sarikapidu vehklemishallis19 sarikapidu vehklemishallis20

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz