Keila linn keeldus naabrite ja Nõvaga ühinemisest

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

1024px-Keila_Kirik

Keila. VIkipeedia

Keila linnavolikogu otsustas keelduda osalemisest ühinemisläbirääkimistes, mille ettepaneku tegi Keila vallavolikogu Keila ja Paldiski linnale ning Padise, Vasalemma ja Nõva vallale.

Linnavolikogu otsuses on öeldud, et Keila linn ei pea mõistlikuks ega põhjendatuks luua omavalitsusüksust, mis koosneb kahest linnast ja kolmest vallast. Ettepanekuga nõustumisel peab Keila linn Keila valla ettepanekust tulenevalt olema valmis liituma kõigi omavalitsustega, kellele Keila vald vastava ettepaneku on teinud. Sellist kohustust Keila linn võtta ei soovi.

“Linn on tiheasustusega omavalitsus, samal ajal kui vald on hajaasustusega omavalitsusüksus. Nii erinevate asustustihedusega omavalitsusüksuste kokkuliitmine ei vähendaks uue omavalitsuse juhtimiskulusid, samuti ei tooks see kaasa haldussuutlikkuse kasvu,” põhjendas linnavolikogu oma otsust.

“Keila linn on siseministeeriumi iga-aastase uuringu kohaselt haldusvõimekuse edetabelis Eestimaa omavalitsuste seas 10.-11. kohal. Haldusreformi juures tuleb arvesse võtta, et uus omavalitsus oleks ka geograafiliselt mõistlik,” seisab selgituses.

Nõva vald peab ühinemisläbirääkimisi nii Läänemaa naabri Lääne-Nigulaga kui ka Harjumaa naabritega. Nõva volikogu esimees Peeter Kallas ütles möödunud nädalal Lääne Elule, et ilma Keila linnata ei oleks Harjumaa suurvald Nõvale enam nii ahvatlev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ridala+rahvas
7 aastat tagasi

“Linn on tiheasustusega omavalitsus, samal ajal kui vald on hajaasustusega omavalitsusüksus”.
Haapsalu jäägu Haapsalusks ja Ridala Ridalaks.

Pärnumaa vallutab läänemaad
7 aastat tagasi

Mõttekas oleks juba kohe rootslatele sõda kulutada ja seejärel anna anda.

Marxx
7 aastat tagasi

löön kampa!

Marxx
7 aastat tagasi

Keegi kusagil võttis vähemasti mõistuse häält kuulda!