Ulrika Tülp pääses jalgpalli meistriliiga võistkonda

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Ulrika Tülp treenib väravateta jalgpalliplatsil.

ulrika tülp

Ulrika Tülp (kollases) mängimas mullu oma tulevase koduklubi vastu. Foto: erakogu

Selle aasta Läänemaa naiste jalgpalli kõige positiivsem uudis on see, et Ulrika Tülp alustas taas, üle viie aasta mängimist Eesti naiste meistriliigas. Risti põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja sõlmis lepingu Eesti naiste jalgpalli valitseja, Pärnu jalgpalliklubiga. Kindlasti tuleb märkida, et kosilasi oli meie jalgpalluril teisigi. Pakkumisi oli laual koguni neli.

Pärnu JK peatreener Jüri Saar nendib, et Ulrika löödud väravate hulk eelmise aasta mängudes naiste esiliigas FC Kuressaare eest oli peamine argument, miks pakkumine tehti. Ulrika Tülp aga tahab ennast Eesti parimas naiskonnas proovile panna ja võistkonnale kasulik olla. Üks tiitel on juba uue naiskonnaga Ulrikal võidetud. Superkarika finaalis alistati Tallinna FC Flora naiskond.

Ulrika Tülp tegi meistrisarja debüüdi juba 14 aastase tüdrukuna 2006. aastal. Viimati tegi ta meistrisarjas kaasa 2011. aastal, esindades Nõmme Kalju naiskonda. 2016. aasta on meistrisarjas talle juba kuues. Ulrika Tülp on mänginud kaks kohtumist ka Eesti rahvusnaiskonnas.

Meie naispallurid teistes klubides

Käesoleval aastal näeb meie naisjalgpallureid erinevates liigades. Naiste meistrisarjas mängivad Ulrika Tülp Pärnu JK eest, ning Anett Vilipuu Tallinna FC Levadia eest. Anett õpib küll hetkel Inglismaal, kuid ei ole välistatud võimalus, et ta Levadiat mõnes mängus sellel hooajal esindab.

Naiste esiliigas on hetkel Läänemaa naisjalgpallureid esindamas viis. Tallinna FC Flora II eest mängib Lõuna-Läänemaa JK-s alustanud Karis Üksvärav. FC Kuressaare head nime kaitsevad aga Haapsalu jalgpallur Kristina Ivaskina ja Taebla SK sportlased Lisette Karja, Liis Lõhmus ja Merilin Korpe. 

Eesti naiste rahvaliigas osaleb Läänemaalt Taebla SK naiskond. Eelmisel aastal neljanda koha võitnud naiskond loodab sellel aastal kindlasti medalivõitu.

Eesti noorte meistrivõistlustel teevad kaasa tervelt kuus Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi neidu. Tallinna JK Kalevi U17 värve kaitsevad sellel hooajal Regle Kurnim, Siret Põldäär, Marjana Kuldsaar, Maria Reks, Karita Üksvärav ja Gertu Küttmann. 

Sellel hooajal käivitunud uus võistlussari „Noorte rahvaliiga” annab samuti meie noortele võimaluse. Läänemaa JK 2001.-2002. aastal sündinud noored jalgpallitüdrukud lähevad selleks võistluseks appi Keila JK-le.

Väikene äratus on Läänemaa noorte jalgpallis toimunud. Iseseisvaid võistkondi päris kokku ei saa, kuid mänguvõimalusi oma noortele annavad treenerid ka nii. Neljas kohas-Haapsalus (treener Triin Vellemäe), Taeblas (treener Ulrika Tülp), Kõmsil (treener Jaanus Getreu) ja Lihulas  (treener Jaanus Getreu) on tüdrukute grupid täiesti elujõulised ja kokku treenib nelja koha peale Läänemaal umbes 60 erivanuses tütarlast.

Läänemaa meistrivõistlused toimuvad nii saali, kui õuejalgpallis. Samuti toimuvad koolidevahelised tüdrukute meistrivõistlused. Noored ja ka naiskonnad osalevad erinevatel turniiridel. Koolijalgpallis on näiteks Lihula ja Taebla toonud esikuuiku kohti Eesti koolide meistrivõistlustelt. Kindlasti loob see varem või hiljem pinnase uute Eesti noorte meistrivõistlustel osalevate võistkondade tekkeks. 

12 tubli võistkonda

Tänavusel jalgpallihooajal teeb poiste ja meeste Eesti noorte, rahavaliiga ja meistrivõistlustel kaasa 12 Läänemaa võistkonda. See on korralik number.

Meeste varjus on aktiviseerunud aga ka Läänemaa naisjalgpallurite tegemised. Konkreetselt ühtegi noorte, ega täiskasvanute naiskonda konkureerimas Eesti meistrivõistlustel ei ole, kuid seevastu on paljud noored ja naised tegemas kaasa teiste Eesti klubide koosseisudes ning meil on esindus väljas ka naiste rahvaliigas ning oma naisjalgpallur teeb kaasa ka naiste meistriliigas.

Loodetavasti on kaks vaheaastat, mil Eesti meistrivõistlustel võistkondi osalemas pole, ajutised ja tuleval hooajal vähemalt ühte noortevõistkonda Läänemaalt Eesti tugevamatega konkureerimas näeme.

Viimati osales Läänemaalt Eesti noorte meistrivõistlustel Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tütarlaste C-klassi esindus, kes võitis siis 5.koha. Täiskasvanute meistrivõistlustel mängis Läänemaa naiskond viimati 2011. aastal, kui EVL Taebla tegi kaasa naiste esiliigas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments