Liiklustalgud tulevad: anna teada, kus Läänemaal kõige rohkem kihutatakse!

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Urmas Lauri

politsei kiirus kiltsi2Liilkustalgutel hakatakse püüdma kiiruseületajaid. Foto: arhiiv

Politsei- ja Piirivalveamet avas täna oma Facebooki lehel liiklustalgute kaardirakenduse, kuhu inimesed saavad nädala jooksul märkida kohti, kus ohtu põhjustavad kiiruseületajad.

Tänasest kuni 10. aprillini kogub politsei inimeste ettepanekuid reedel, 21. aprillil toimuvateks liiklustalguteks.

Liiklustalgud keskenduval sel aastal kiiruseületamistele ja talgute päeval teeb politsei liiklusjärelevalvet inimeste tehtud ettepanekute alusel. PPA juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo sõnul on liiklustalgud inimeste ja politseinike ühine viis liikluse turvalisemaks muutmiseks.

„Laekunud ettepanekutele tuginedes saame olla just seal, kuhu inimesed meid ootavad. Tähtis on ka see, et talgud panevad inimesed liiklusturvalisusele mõtlema ning loodetavasti ka ise ohutumalt käituma,“ rääkis Loigo.

Tänavused talgud keskenduvad sõidukite kiirusele, sest see on varasematel aastatel olnud inimeste üheks peamiseks mureks.

„Kui inimesed ei ületaks piirkiirust, jääksid paljud liiklusõnnetused olemata. Liiga suur kiirus suurendab õnnetusse sattumise riski ja kokkupõrke tagajärgede tõsidust. Paraku sagenevad kiiruseületamised iga aasta kevadel, kui teeolud paranevad ja juhtide valvsus hajub,“ ütles Loigo.

Ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade ja aegade osas oodatakse kuni 10. aprillini ja neid saab teha läbi kaardirakenduse PPA Facebooki lehel. Ettepanekuid saavad teha ka inimesed, kellel endal Facebooki kontot ei ole.

21. aprillil ei toimu liiklustalgud ainult Eestis, vaid on Euroopa liikluspolitseinikke võrgustiku ühine ettevõtmine. Eestis saab ettepanekuid teha siiski vaid kohalike liiklusmurede kohta. Eelmised liiklustalgud toimusid 2014. aastal ning siis laekus PPA-le ligi 3000 ettepanekut, neist üle 800 puudutasid sõidukiirust.

Facebookileht, kus saab märkida teelõike, millel uljaspead kihutada armastavad, asub siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Medja
7 aastat tagasi

kavatsen lollide kitsede tüdruksõprade peal näidata…
läheb 9 kuud…

sorts
7 aastat tagasi

palju on kihutajaid haapsalus lossiplatsil mentla ees, siis palivere poe parklas ning kõikse hullemad on uuemõisa-rannaküla kergliiklusteel!

sokk.
7 aastat tagasi

Mina ka , mida Te muudkui kihutate !

mina
7 aastat tagasi

Mina küll näitan ette!

Kits
7 aastat tagasi

Loomulikult hakkan mentidele põõsaid kätte näitama kus passida!!? Ilmad samas lähevad ilusaks, looduses on kena. 21 peaks juba sinilill ka õitsema…