Korteriühistute liit soovitab ilutulestikuga piiri pidada

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ilutulestik. Foto: Arvo Tarmula

Korteriühistute liit soovitab elanikel ilutulestikuga piiri pidada, et kodud kannatada ei saaks.

Liidu teatel käib mitmel pool ilutulestiku paugutamine juba terve detsembrikuu täie hooga. "Majade vahel ja rõdudelt lendavad igas ilmakaares odavad ja sugugi mitte alati ohutud pürotehnilised vidinad," tõi Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi näiteid.

Tema sõnul peaksid inimesed ükskord aru saama, et kortermaja rõdu või kitsuke hoov pole ilutulestiku tegemise koht. "Kahjuks tuleb aga enam-vähem igal aastal ette juhtumeid, kus inimesed pürotehnikat uude aastasse lennutada üritavad, süüdates valesti suunatud raketiga elamu rõdu või koguni vigastades kedagi tõsiselt," rääkis ta.

Ilutulestikuvahendeid ei tohi kasutada kohas, kus see võib tekitada ohtliku olukorra – ohutu raadius oleks tema sõnul 30 meetrit ning enne ilutulestiku kasutamist tuleb täielikus ohutuses veenduda. "On selge, et kortermaja pisikesel rõdul on igasugune pürotehnika kasutamine äärmiselt mõtlematu ja ohtlik tegu, liiati kui enamasti kiputakse seda tegema suuremas seltskonnas ja alkoholijoobes," rõhutas Mardi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments