Haapsalu delegatsioon külastas sõpruslinna Petlemma

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Peltemmas jõulutulede süütamine

Jõulutulede süütamine jõulupuul 5. detsembril Kristuse sünnikiriku juures Petlemmas. Foto portaalist Middle Est Monitor.

Läinud nädalavahetusel käisid Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ja avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus Haapsalu sõpruslinnas Petlemmas.

Palestiinasse sõitedeti sõpruslinna kutsel, sest Petlemmas oli iga-aastane jõulupuutulede süütamise tseremoonia, mis juhatab sisse jõuluaja. Tegemist on väga suure sündmusega. Tervituskõnega esinesid nii Petlemma linnapea kui ka Palestiina peaminister. Kutsutud oli kõik Petlemma 79 sõpruslinna, kuid keerulise poliitilise olukorra tõttu oli kohal vaid kahe linna delegatsioon: Haapsalu ja Creil Pariisi lähedalt.

Rahututest aegadest andsid aeg-ajalt märku Petlemma Jeruusalemmast eraldava müüri äärest kostvad automaadilasud. Linnas levis vahel ka pisargaasi lõhna.

Petlemmas kohtuti linnapea Mrs Vera Babouniga. Arutlusel olid linnadevahelised koostöövõimalused. Haapsalu otsib võimalusi  leida Anna Lindthi fondi kaudu koostöökohti meie ja Petlemma noorte vahel. Selle projektiga on võimalik edendada ka kultuuridevahelist kunsti ja õppetööd ning vahetada kogemusi.

Kohtumisel lepiti kokku, et Petlemma linnapea saadab Eesti rahvale videojõulutervituse. Tervitust näidatakse jõuluõhtul, kui toimub ETV otseülekanne Haapsalu toomkirikust.

Aselinnapea Peeter Vikman andis Petlemma linnapeale üle Haapsalu linna kingituse, Haapsalu salli.

Petlemm on Haapsalu sõpruslinn 2010. aastast..

Jõulutulede süütamist kajastas ka välismeedia, vt linki

https://www.middleeastmonitor.com/news/middle-east/22675-palestinian-pm-lights-christmas-tree-in-bethlehem

Tõnu Parbus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments