0

Pärnus ületas meri kriitilise piiri

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

IMG_2909

Promenaad paadisilla juures on vee all, Suure ja Väikese viigi vahel voolab vesi. ARVO TARMULA

Õhtupoolikul langenud ja kella 19st jõudsalt kerkima hakanud veetase on praegu Rohukülas 109 cm ja Haapsalus 122 cm üle keskmise. Pärnus ületas vesi kriitilise piiri.

Praegu promenaadil pildistav Arvo Tarmula ütles, et kohati on meri üle kallaste, aga majadesse veel ei ulatu. Tee on Suure ja Väikese viigi vahel umbes 10 cm veekihi all, sest Suurest viigist voolab vesi kohinal Väikesesse viiki.

"Autod saalivad läbi vee nagu päise päeva ajal," ütles Tarmula.

Pärnus on meri tükk maad kõrgem kui Haapsalus, seal on meresüsteemide instituudi andmeil praegu vesi üle kriitilise piiri ehk 161 cm. Instituut ennustab, et maksimumi saavutab veetase Pärnus kl 23 ajal, siis on vesi 189 cm üle keskmise.

Rohuküla kohta ütleb meresüsteemide instituudi prognoos, et maksimum saabub südaööl, siis tõuseb meri 132 cm üle keskmise.

Haapsalus on kriitiline piir 140 ja Pärnus 160 cm.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz