Rõivase umbusaldamine kukkus läbi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

rõivas riigikogu f peinar

Peaminister Taavi Rõivas riigikogu kõnetoolis. Foto: Erik Peinar

Riigikogu ei toetanud peaminister Taavi Rõivasele esitatud umbusalduse avaldust, mille algatasid esmaspäeval 33 Eesti Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni liiget.

Hääletusel oli umbusalduse avalduse poolt 41 ja vastu 59 riigikogu liiget.

Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul oli umbusalduse avaldamise üheks põhjuseks valitsuse algatatud maksumuudatuste kobareelnõu, mille sisuks on kütuseaktsiisi ning majutusasutuste käibemaksu määra tõstmine. Simson märkis, et kütuseaktsiisi tõstmise vastu on avaldanud meelt tuhanded inimesed, kogutud on üle 28 000 allkirja ning vastuseisu on näidanud ridamisi ettevõtjaid ja ettevõtlusorganisatsioone. „Leiame, et valitsusjuhina vastutab just peaminister tehtavate negatiivsete muudatuste eest,“ ütles Simson.

Peaminister Taavi Rõivas selgitas, et maksukoormuse nihutamine tööjõu maksustamiselt tarbimise maksustamisele on majanduskasvu soodustav. „Mida vähem me maksustame inimeste raske tööga teenitud tulu, mida paremad konkurentsitingimused me Eestile loome, et siin töökohti loodaks, mida rohkem see poliitika toob Eestisse välis- ja kodumaiseid investeeringuid, seda kiiremini saab kasvada majandus. Tööjõumaksude langetamine on majanduskasvu soodustava mõjuga,“ ütles Rõivas.

„Ma saan täiesti aru, et lühikeses perspektiivis ei ole inimesed rahul sellega, kui kütuseaktsiis tõuseb,“ ütles peaminister Rõivas.

„Aga ma pean oma kohuseks inimestele selgitada, et see on kõik suuremate eesmärkide nimel, et me saaksime majandusena jätkusuutlikult kasvada, et Eestis saaks tööjõumaksusid langetada, et oleks võimalik parandada laste peredega toimetulekut, järsult tõsta kolmanda lapse toetust, et oleks võimalik üksikpensionäre ja üksikvanemaid rohkem toetada läbi üksikpensionäride toetusmeetme, mis meil on plaanis ülejärgmisest aastast ellu rakendada, ja ka üksikvanemate elatisabifond ellu kutsuda,“ ütles Rõivas. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
BOQ
8 aastat tagasi

Elagu Lottemaa!

Švejk
8 aastat tagasi

Järelduvalt kõik usaldavad võimu (rõivast) ja võima saab Lolli rahva edasi peetida – huraa.

.
8 aastat tagasi

Paraku seda oligi oodata.